Rijvaardigheidstraining


Zondagmiddag 21 april arriveerden de deelnemers voor deze training van de NKC. Camping “de Norgerberg” ligt prachtig in de natuur, aan de rand van Norg in het gemoedelijke Drenthe. Harry en Jan zijn onze contactpersonen, de NKC-vaandels staan lustig te wapperen. De sfeer is goed, de deelnemers van de rijvaardigheidstraining, 19 vrouwen en 1 man in totaal, zijn nerveus en onzeker over datgene, wat gaat komen.

Zondagavond om 20.00 uur komen wij bij elkaar en worden door Jan geïnformeerd over de invulling van de komende dagen. Harry vertelt ons het fijne over de belading van onze campers. Enkele deelnemers hebben deze nacht niet zo goed geslapen van de spanning…….

20 Deelnemers, 4 rijinstructeurs en een goede en strakke planning voor de komende 4 dagen. Dat waren de bestanddelen van deze rijvaardigheidsdagen.

En wat wij als deelnemers hebben ondervonden:
- Goede sfeer onderling, er is veel gelachen…
- De weergoden waren ons goed gestemd
- Gezamenlijk doel, daadkrachtiger worden in de camper onderweg
- Kalm en een goed gevoel achter het stuur
- Wisseling van sessies waren ontspannen en vol verhalen
- De partners zijn even 2 uurtjes zonder mobielhuis en alleen, maar absoluut niet eenzaam. Overal zag je groepjes mannen koffie gaan drinken en wandelen, boodschappen doen of een stukje fietsen.

Nadat iedere deelnemer 3 sessies heeft gereden, is er donderdagavond de slotavond. Harry heeft de evaluatie afgerond met de rijinstructeurs, en vertelt ons hun bevindingen over ons, wat enkele hilarische momenten opleverde. Van alle kandidaten is de kampeerauto ongeschonden gebleven!

De deelnemers werden één voor één naar voren geroepen en ontvingen hun certificaat en een mooie roos.

Elfriede bood namens alle deelnemers de organisatoren Jan en Harry
een ‘Groet uit Drenthe’ met allerlei lekkernijen, voor alle goede zorgen, niets was hen teveel!! De dochter van de camping-eigenaar wordt naar voren geroepen en ontving een mooie bos bloemen voor alle goede zorgen. De avond duurde nog een tijdje, onder het genot van allerlei drankjes, waaronder bier uit het nabije Veenhuizen, Vienna genaamd. Menigeen is in deze dagen in Veenhuizen geweest op de fiets…….

We kunnen terugkijken op een week met een gouden randje, prachtig weer, goede sfeer en goede resultaten voor de deelnemers.

Namens de deelnemers en partners, Gerda van der Lubbe