Rijvaardigheidstraining voor partners


In december 2013 kochten wij onze 1e camper en werden lid van de NKC. Samen met vrienden die ook net hun 1e camper hadden gekocht besloten we aan de, door regio Noord, georganiseerde rijvaardigheidstraining voor partners mee te doen.

Op 12 april begon het evenement. We konden op zaterdag al op camping Norgerberg terecht en werden hartelijk welkom geheten door Jan Duit en Harrie Baas en hun echtgenotes. De zondagavond werd benut met uitleg over de instructie, rijbewijzen, overbelading van de camper en meer praktische zaken. We vonden het heel interessant.

Maandag was het dan zover. We hadden al een keurig schema van de lestijden gehad en ook de instructeurs werden voorgesteld. Twee uur rijden met een ervaren instructeur naast je. Soms dwars door de stad Groningen of Assen of juist over de smalle wegen rondom Norg. Iedereen vond het wel een beetje spannend. Sommige reden bijna voor het eerst, anderen hadden al wat langer ervaring maar wilde juist de bijzondere verrichtingen oefenen. Want tja, achteruit- of inparkeren is nog niet zo eenvoudig met zo’n grote camper. Het fijne was dat je dit zelf kon aangeven en hoe vaker je gereden had hoe leuker en makkelijker het werd. Jan en Harrie stonden iedere twee uur op de parkeerplaats ons op te wachten om het horen hoe het gegaan was en om te kijken of alles naar wens verliep. De cursisten kwamen enthousiast terug!

Donderdagavond nadat iedereen 3x gereden had, was er een afsluitende avond. Daar werden we verrast met een certificaat, een roos en een persoonlijke boodschap van de instructeurs. De instructeurs lieten weten dat ze een gezellige, enthousiaste groep deelnemers hadden gehad. Na de evaluatie was er nog de mogelijkheid gezamenlijk, onder het genot van een hapje en een drankje “de Passion” vanuit Groningen te kijken. Dit lukte omdat de campingeigenaren een groot scherm met beamer hadden opgehangen. Het evenement was zeer geslaagd en een echte aanrader, mede door de goede zorgen van Jan, Harrie en de campingeigenaren. Dank hiervoor!

Meta Schaap