Hymer Camperreis 2016


In het jaaroverzicht van het clubblad stonden de data waarheen en wanneer dit jaar de reizen naar toe zouden gaan. Daar stond bij dat er in het begin van het jaar een Hymer fabriek bezoek zou plaats vinden. Daar wij als nieuwe leden, en Hymer bezitters, graag daar aan mee wilden doen hebben wij ons direct in geschreven.

Achteraf blijkt dat een goede zet te zijn geweest want binnen twee weken was de reis vol geboekt. Wij zijn op zeven april vertrokken uit Veendam en via diverse stops op 18 Mei aan gekomen bij de thermen in Bad Waldsee. Het begeleidingsechtpaar  Harrie en Biena Baas waren reeds aanwezig en ook een aantal vroege vogels. We kregen een plaats toe gewezen die groot genoeg was om er twee neer te zetten. Gelijk werd er met de reeds gearriveerde camperaars een gezellig  praatje gemaakt. Natuurlijk van waar komen jullie en hoelang zijn jullie al onderweg? Er komen er steeds meer bij en de plek loopt al snel vol. Het weer is goed dus de stoeltjes gaan naar buiten en tussen de buurtjes wordt er lekker gekletst. In de nacht kwamen de regenbuien die voorspelt waren en dat zet de volgende dag door. Harrie was de dag tevoren al vertrokken om alles bij de Hymer locaties voor te bereiden. De andere deelnemers vertrekken ook nadat ze toilet hadden geleegd en de water hebben in genomen.

Aangekomen bij Het Hymer museum staat Harrie ons in de stromende regen op te wachten en krijgen we weer een plaatsje toe gewezen. Even later komt Biena met een tasje en wat spulletjes ook in een regenjas verscholen. Gelukkig wordt het later weer iets droger. In de loop van de dag komen er steeds meer bij en om vier uur vertrekken naar het museum voor een gezellig samenzijn en kennismaking met de andere deelnemers. Harrie heet een ieder welkom en houdt nog even een praatje over het verdere verloop en nu kan er genoten worden.    

Het weer is gelukkig helemaal opgeknapt dus dat is een goed begin. De volgende dag wordt er om kwart voor negen vertrokken naar de fabriek omdat we daar om half tien verwacht werden. Een aantal mensen gaan lopen langs een drukke weg en een aantal op de fiets. Bij de fabriek aan gekomen worden we verwelkomd en krijgen een aantal mensen nog net een kop koffie omdat er een koffiezet apparaat was waar steeds 1 kop uit komt. U begrijpt dat met ongeveer vijftig personen en een kort tijds bestek, voordat we met de rondleiding beginnen, niet iedereen koffie krijgt. De groep wordt in tweeën gedeeld waarbij de ene groep gaat onder leiding van Hr. Max Rothenhausler en de ander met Hr. Manni Kessler. Elk lid krijgt een sleutellint van Hymer met een grote VIP pas eraan.

Na de maaltijd kon een ieder zich melden aan de balie van het museum en kreeg men een sticker opgeplakt en een kaart om op vier plekken een foto te maken en deze later op een postkaart af te laten drukken. Ook konden die foto’s nog worden gedownload. Na het bezoek gaat een ieder lekker genieten van het inmiddels mooie weer en wordt ervoor diverse campers een drankje gedronken en een gezellig praatje gemaakt.

De volgende morgen is er om half negen een zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat ook weer wordt genoten in het museum. Na het ontbijt nemen Harrie en Biena afscheid en gaat een ieder zijns weegs. Harrie en Biena en de NKC hartelijk bedankt, en ik hoop dat ik spreek namens allen, voor deze mogelijkheid.

Ed en Gon Grob