Elfstedentocht per camper


Wat kun je verwachten van een Elfstedentocht. Ondanks het frisse weer hebben we genoten hoe de reis in elkaar zat. De samenkomst was in Leeuwarden, waar we zelf de mogelijkheid hadden de stad te bezoeken. Om 17.00 uur een bibberende kennismaking. Gelukkig knapte het weer de volgende dag op. De eerste halte was Sneek, waar we o.a. De Watertoren konden bekijken, daarna de houtzaagmolen de Rat in IJlst.

In Sloten werden we rondgeleid  en door de plaatselijke stadsomroeper.
Op de camping in Oudemirnum kwamen we het weekend door met fietsen, wandelen, luieren, tijdens de happy hour vertelde Ben vol passie het verhaaltje van het Vrouwtje van Stavoren. De volgende dag vervolgen we onze weg via Stavoren naar Hindeloopen, waar we een rondleiding kregen van een dame in Hindeloopse klederdracht.
 
Ze vertelde ons over de geschiedenis van haar stad en haar klederdracht werd uitgebreid uitgelegd en getoond tot haar onderbroek toe. In Workum staan we op de camping en bezoeken vandaar uit het Jopie Huisman museum. 's Avonds gezamenlijk een buffet in Workum en de volgende dag vertrekken we richting Franeker, maar niet voordat we een bezoek aan de Berenburgerbrouwerij in Bolsward hebben gebracht. Dat is toch oppassen als er nog gereden moet worden. De produktie wordt door 2 mensen gerund. Alles gaat automatisch. We staan op de camping in Franeker en bezoeken de volgende dag het Planetarium.

Heel indrukwekkend. 's Middags weer happy hour en de volgende ochtend voor vertrek nog een stadswandeling door Franeker. Daarna op weg naar de laatste bestemming Dokkum. De volgende dag weer een stadwandeling en 's avonds gezamenlijk een afscheidsdiner.

Ben en Jannie, bedankt voor jullie goede zorgen