Wieringer Vistival 2014


“WAT EEN MAZZEL”. Ja, dat hadden we met het weer tijdens het Wieringer Vistival, het kon niet mooier zijn! De mannen Jaap en Jan van het evenemententeam hadden de eervolle taak de slagboom voor de deelnemers te openen, waarna op de parkeerplaats de dames Gerda en Gerrie ons een tas vol documentatie overhandigden over de kop van Noord-Holland, met zijn schat aan bezienswaardigheden en fietsmogelijkheden.

Op de vrijdag om 19.00 uur werden we verwend met koffie of thee en later hapjes en een drankje, wederom door de beide dames. Zo rond 21.30 uur werden de campers opgezocht.
2014 106 Foto3
Zaterdag op tijd naar het haventerrein c.q. de vismarkt, waar verse zeevis aan het publiek werd verkocht en door vakmensen panklaar werd afgeleverd. Bassins met zout- en zoetwatervis waren aanwezig met de nodige uitleg hoe je een schol van een bot kunt onderscheiden met 1 vinger! Shantykoren en een uitgebreide braderie met de nodige eetstands vervolmaakten het geheel. Een prachtige dag.

Zondag was nog de mogelijkheid om 2 uur met een garnalenboot te vissen in de vaargeul richting Texel. Opbrengst, een achttal soorten vissen; krabben, garnalen, spuitaal, spiering, etc. Vooral de kinderen hadden veel plezier aan boord.

Dank aan het geweldige evenemententeam van Noord-Holland voor dit interessante Wieringer Vistival.

Vriendelijke groet,

Frederik Wichertjes 

2014 106 Foto 2