Visserijdagen Den Oever 2013


Op 23 augustus zijn wij met de camper op weg gegaan naar Wieringerwerf, waar we op Boerencamping Catharinahoeve gaan kamperen met de groep van NKC liefhebbers van dit weekend. We worden hartelijk welkom geheten door het recreatieteam van regio Noord-Holland, te weten Gerda en Jaap en Grietje en Klaas, voor dit evenement en naar ons plaatsje gewezen. We kregen gelijk al leuke cadeautjes o.a. een zelfgemaakte vismobiel en een tas met informatie over dit weekend. Hierna was er koffie met Noord-Hollandse krentenwegge en konden we kennis maken met onze medekampeerders. 's Avonds was er uitleg over het programma voor de komende dagen.

Zaterdag allemaal op de fiets naar Den Oever via een mooie aangegeven route door het bos. Daar aangekomen ging ieder zijn eigen weg over het havengebied. Je kan naar de visafslag om daar de soorten vis te bekijken en/ of te kopen. Ook was er een vistafel gemaakt waar alle vissoorten mooi waren neergelegd, o.a. zandhaaien, zeeduivels, snoeken, baarzen, roggen (groot en klein), mossels en coquilles, garnalen, wijting, schol, poon, forellen, kabeljauw, krabben en levende kreeften, paling, kokkels, etc. De vissen lagen op ijs in deze koude koelruimte hetgeen een schril contrast gaf met de heerlijke buiten temperatuur. Na de vislunch terug gefietst naar de camping om lekker te genieten van de zon. Om 18.00 uur was er een gezamenlijke BBQ georganiseerd door het team waarbij ieder zijn eigen vlees/ vis meegenomen had. Zij zorgden voor het stokbrood, sausjes en salades. Het werd een gezellige avond waar niet alleen vlees werd gebakken, maar sommige ook heerlijke forel in aluminiumfolie op de BBQ hadden gelegd. Na dit eetfestijn was het tijd voor koffie of thee met voor de liefhebbers een glaasje tokkelroom inclusief slagroom. Het bleef nog lang gezellig en er werd wat afgepraat over camperervaringen.

Op zondag was er een oude ambachtenmarkt, maar wij kozen voor de Historische driehoek (stoomtrein Hoorn naar Medemblik, boot Medemblik naar Enkhuizen en met de NS-trein terug naar Hoorn en daar lekker gegeten en terug naar de camping ). Daar aangekomen hoorden we dat het in Den Oever minder druk was geweest t.o.v. vorig jaar.

Op maandag werd er wel veel drukte verwacht vanwege de vlootschouw en je mag ook meevaren met de vissersboten. Dit was erg leuk en gezellig. Ook kreeg je gratis garnalencocktail en bier voor de liefhebbers. De vaartocht ging tot buiten Den Helder en daar werd gedraaid op de Waddenzee, het was een kleurrijk gebeuren, alle boten versierd met vlaggen. Aan de wal een heerlijk broodje beenham of gerookte Poon gegeten en nog langs de boten gewandeld, daarna terug naar de camping om weer in de zon wat te ontspannen. Om 20.00 uur was het tijd voor de gezamenlijke kop koffie en napraten over deze dag. Gezellig en iedereen was weer present.

Aan alles komt een eind,  zo ook aan dit evenement. Dinsdag om 10.00 uur afsluiting met koffie en een praatje van het team met weer alle deelnemers (geeft aan hoe leuk de sfeer was). Mede door het mooie weer een zeer geslaagd weekend en werden de teams hartelijk bedankt met een groot applaus voor hun inzet en het vele werk. We kijken uit naar een volgend NKC-evenement met ditzelfde recreatieteam!!

Toos & Eef van der Kleij