Op Texel haalt Abraham en de NKC de mosterd


Van 18 t/m 24 september organiseerde Regio Noord Holland van het NKC een uitje op Texel. Dit evenement zat vol leuke excursies, fijne fietstochten en verrassingen. Ook de groep deelnemers was gewoon uniek. Bedankt Gerrie, Gerda, Jan en Jaap voor jullie inzet en dit prachtige evenement. Wij hopen volgend jaar op een herhaling van jullie evenement op dit prachtige eiland.

Minicamping Zevenbergen is pal gelegen tegenover Vliegveld de Kooi. Deze unieke camping is tevens gelegen tegen de duinen en het natuurreservaat ”De Slufter”. Al met al een pracht van een uitvalbasis voor fiets en wandeltochten.

De camping heeft verder een prachtige “bekroonde”accommodatie en is voorzien met eigentijdse voorzieningen zoals broodjesservice en een gratis WiFi internet verbinding. De boerencamping bruist van de activiteiten en bracht menigeen in de verleiding om een uurtje mee te werken met het boerenbedrijf.

Juttersmuseum

Waarom het eerste Jutters museum van Texel op de 5e plaats staat van de meest bezochte en gewilde musea werd duidelijk bij ons bezoek aan het Flora Jutters museum. Jutter Jan Uitgeest gaf ons persoonlijk een geweldige rondleiding langs zijn in 70 jaar bijeen gebrachte vondsten, je liep als het ware met Jan langs het strand. Zijn smeuïge verhalen bracht bij velen een glimlach naar boven.

Landgoed De Bonte Belevenis
We weten nu waar Abraham de Mosterd haalt, “Op Texel”!! Landgoed De Bonte belevenis was een schot in de roos van regio Noord Holland. Een excursie waar onze groep kon deelnemen aan het maken van zeep, brood of mosterd.

De begeleiding van dit evenement was ook hier goed en leerzaam. Een ieder ging laat op de dag met een pot Mosterd, een zak zeep of een brood naar zijn camper. Daarnaast bezit De Bonte belevenis een prachtige kruidentuin en allerlei dieren, ook hier de moeite waard om nog eens terug te komen.

Cultuurhistorisch Museum Texel
De laatste excursie was een fietstocht naar het Cultuurhistorisch Museum van Texel. Ook dit museum was om zijn mooie collectie beslist de moeite waard.

Ook aan dit evenement kwam een eind
Op de vrije dagen en momenten zijn nog vele bezienswaardigheden en / of fijne fiets en wandeltochten in de omgeving van De Slufter bezocht. De vuurtoren en Vliegveld De Kooi met zijn Oorlog en vliegtuig museum waren een bezoek waard.

De laatste avond heeft de groep met elkaar nog genoten van een gezamenlijke maaltijd in Restaurant De Slufter.

Nogmaals onze dank regio Noord Holland
Leo en Janny Ligtermoet
Heemskerk