Ontmoetingsweekend Regio Noord-Holland


Een nieuw camperjaar is aangebroken en dat heeft Regio Noord-Holand gevierd met het ontmoetingsweekend, van 30 maart tot en met 1 april. Wij openden dit weekend met koffie en oliebollen. Een leuke traktatie, helemaal in stijl.

Wij hebben echt uitgekeken naar dit weekend, maar het weer was onstuimig en niet alles kwam uit de verf! Het was te koud voor een strandwandeling, al deden we ons best om lopend naar Paviljoen 19 te gaan. En daar vergeet je gauw het onaangename, en we proostten met onze vrienden op alles wat met camperen te maken heeft. We zaten gezellig en bleven hier eten. De kitesurfers trokken zich niets aan van het weer en speelden met snelheid en trotseerden de snijdende wind. Paviljoen 19 heeft een beste kok in huis en dit familiebedrijf met drie generaties personeel zorgde uitstekend voor ons. Het organisatieteam stelde zich voor en de evenementen van Noord-Holland die nog komen, passeerden de revue. Natuurlijk werd het glas geheven op een goed jaar!
In de kantine van camping De Branding kaartten we letterlijk en figuurlijk na. We zochten ons bed op, waar de elektrische deken zijn werk had gedaan.

Zaterdagochtend na het ontbijt stond een rondleiding door het Zandvoorts Museum op het programma en een wandeling door oud-Zandvoort met gids. Het museum was een juweeltje. Zandvoort heeft geen haven. De platbodems voerren met vloed het strand op en de vis werd direct verhandeld. Veel schilderijen toonden oud-Zandvoort. Ook de klederdracht, de watertoren die in de Tweede Wereldoorlog weg moest voor de Atlantic Wall, souvenirs, de tram, oude huisjes en het opkomend badtoerisme. Het was leuk om te zien. Onze gids wist veel over vroeger te vertellen. Tijdens de rondwandeling deed hij dat zeer uitgebreid, over wat er níet meer staat! Maar ja, dat konden we dus niet zien... Het casino en het circuit hebben we niet bezocht.

's Avonds gingen we weer naar Paviljoen 19 voor het captains dinner. Capucijners met spek, worstjes, vlees: alles wat het warm buffet ons gaf, was overheerlijk! Ook het toetje mocht er zijn. Er bleef niet veel over. Na deze gezellige avond zochten we de kooi weer op.
We werden wakker van de regen, maar toen we eenmaal uit bed waren, brak de zon door! Wij fietsten naar Haarlem, langs vele bekende en onbekende plekjes. We kwamen iets later terug en misten daardoor het afscheid en de 1-aprilmop: Jaap kwam in badjas en zwemvliezen voor de nieuwjaarsduik. Enthousiastelingen konden aansluiten. Helaas, hij deed zijn badjas open en op zijn shirt stond 1 april! Leuk bedacht hoor.
De erwtensoep was er nog wel voor ons. En wij maakten ons ook reisvaardig en met een tot ziens, reden wij de camping af.

NKC-team, bedankt, we hadden het goed dit weekend!

Mieke Lengers