Beleef de ontwikkeling van tulp, champignon en paprika


Op vrijdagmiddag aangekomen op de camperplaats in Slootdorp voor het evenement ‘Beleef de ontwikkeling van tulp, champignon en paprika’.

Een plekje, stroom, kennismaken en ‘s avonds welkom en koffie door Klaas en Grietje en Joop en Rikie in een gezellige warme ruimte van Siem en Sandra Munster van het tulpenbedrijf.

Op zaterdagochtend een PowerPoint presentatie door gastvrouw Sandra die ons heel veel vertelde over het bedrijf, een kas met 1.000.000 tulpen die door een röntgenrobot bewerkt en veiling klaar gemaakt worden. Bij de rondleiding konden we het bedrijf in werking zien, want er wordt 6 dagen per week gewerkt.

Bij terugkomst stond er een heerlijke boerenlunch klaar met melk, koffie en fruit wat we ons goed lieten smaken.

‘s Middags naar de buren, Koolen Champignons, waar we de groei van de champignon zagen, een proces van 3 weken waarbij alles computergestuurd, milieuvriendelijk en zonder gewasbescherming is. Er wordt wel met de hand geoogst, machinaal verpakt en naar de winkels gebracht.

 ‘s Avonds een gezellige avond met een hapje en een drankje even bijpraten waarbij Sandra en Siem, de tulpenboer, van alles wilde weten hoe dat nou ging met zo'n camper.

Op zondagmiddag de laatste excursie bij Barendse Paprika's. De oranje, zoete paprika die heel gezond en vol vitamine C zit. Het hele proces werd met een filmpje, uitleg en een kijkje in de kas met grote interesse gevolgd.

Rond 4 uur was het afscheidswoordje en zijn we met champignons, paprika's en tulpen huiswaarts gegaan.

Evenemententeam van Regio Noord-Holland, BEDANKT! Wij hadden een gevuld, gezellig en heel interessant weekend.

An en Har Lek