NKC Golfmidweek 2017


Maandag 3 april 2017
Aan het eind van de middag komen we aan bij Golfpark De Turfvaert in Rijsbergen. We worden vriendelijk ontvangen door Popko, Truus, Jack en Ann en krijgen een plaats toegewezen. Er is al een flink aantal campers aanwezig.
Het is prachtig weer, dus iedereen zit gezellig buiten in het zonnetje. Wat een heerlijke start van deze midweek! Als iedereen aanwezig is staan er 23 campers op een rij! Altijd een mooi gezicht! Na een lekker diner in het restaurant krijgen we van Wim van Wezel uitleg over de spelvorm voor de volgende dag. We gaan Texas Scramble spelen en Wim heeft een gemiddelde handicap per flight gemaakt van + 20.

Dinsdag 4 april 2017
Heerlijk geslapen. Op tijd uit bed en alle golfspullen alvast klaar gezet.
We gaan vandaag van start met 38 golfers. Een 7-tal niet-golfers trekt vandaag haar/zijn eigen plan. Een aantal gaat fietsen. Hiervoor heeft de organisatie de benodigde kaarten e.d. verzorgd. Ik zit in een flight met Fielle, Mario en Peter. We wijzen Mario  aan als teamcaptain. Inmiddels schijnt de zon al volop, dus dat wordt genieten. We hebben een hele gezellige flight en we vullen elkaar perfect aan. De  één kan lange klappen geven, de ander is voor het fijnere werk! En wat een mooie baan! Puur genieten!
Na afloop op het terras smaakt het borrelhapje opperbest.
Ook vandaag genieten we van een lekker diner, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.
Winnaars:
Longest: Antoinette van Dongen
Neary: Aad Bassie
Texas Scramble: Henny Trompe, Emma Hagemans, Jack van Dongen, Jan Pieter Zeeman

Woensdag 5 april 2017
Vertrek richting Groesbeek. Vandaag is iedereen vrij te doen wat hij/zij wil. Van Peter en Toos hoorden we van een mooie camperplaats bij het plaatsje Goch, net over de grens. Dat lijkt ons een leuke bestemming voor vandaag. Dat blijkt inderdaad het geval. De camperplaats ligt op loopafstand van het gezellige centrum.
Eind van de middag arriveren we bij de Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. We krijgen weer een plek toegewezen en gaan daarna weer dineren in het restaurant. Wim legt uit dat we op donderdag zijn ingedeeld en een stableford-wedstrijd gaan lopen.

Donderdag 6 april 2017
Ook vannacht weer heerlijk geslapen. Het is vandaag wat kouder en de grijze luchten pakken zich samen. Ik zit in een flight met 3 heren (!), t.w. Matthias, Nico en Jack.
Dit is voor mij een onbekende baan, dus ik ben benieuwd. De eerste 9 holes lopen we op de gele baan, werkelijk on-Nederlands. Hoogteverschillen, vergezichten. Ze noemen dat uitdagend, geloof ik…. (klopt!). De tweede 9 holes lopen we op de oude Nijmeegse. Mooie lange (!) holes in de natuur. De omringende bomen staan in bloei en tussendoor geniet ik van de uitzichten. Het blijft gelukkig de hele dag droog en we hebben een hele gezellige flight. Hierna is het weer goed uitrusten met een bitterballetje en hebben we weer een heerlijk diner.
Winnaars:
Longest: Saskia Huijsse
Neary: Bertil van der Heide
Stableford: Emma Hagemans

Vrijdag 7 april 2017
Alweer de laatste dag. Vandaag nemen we voorlopig afscheid van elkaar. Dat doen we bij een lekker ontbijtje.

We kijken terug op een fantastische midweek golfen. Wat is er leuker dan het combineren van twee hobby’s: camperen en golfen. Er zijn veel ervaringen uitgewisseld, tips gegeven en vooral hebben we er van genoten.

Popko, Truus, Jack en Ann: bedankt voor de organisatie.

Het was top!

Saskia te Paske-Huijsse