Verslag Nieuweledenweekend Regio Midden 27 maart t/m 29 maart 2015


Regen en kou trotserend verwelkomden NKC-vrijwilligers ons, 59 equipes, op camping Erkemederstrand, waar het Nieuweledenweekend Regio Midden plaatsvond. ’s Avonds werden we geïnformeerd over de activiteiten van de NKC, zoals de Solo-organisatie, het recreatieprogramma, NKC-verzekeringen, NKC-camperplaatsen en de NKC-app.

Zaterdagochtend kregen we een presentatie van de NKC-groepsreizen 2015. Tevens werden we geïnformeerd over het woongedeelte van de camper, onder meer over de brandveiligheid, elektra/ zonnepanelen en gasaansluitingen. Het rijgedeelte van de camper kwam ook aan bod. ‘s Middags was er een informatiemarkt over onder meer matrassen, e-bikes en beveiliging van de camper. De firma’s, die ‘s ochtends een presentatie hadden gegeven, waren er ook met allerlei campergerelateerde artikelen. Leerzaam en soms zelfs vermakelijk was de demonstratie van het verwisselen van een achterband van een camper. Later in de middag zouden we gaan “Gluren bij de Buren”, maar dat viel letterlijk in het water. Aan het eind van de middag kregen we, aangeboden door de NKC, een borrel en konden we daarna genieten van een buffet met veel en smaakvolle gerechten. Het heerlijke nagerecht kwam “brandend” binnen, ijs met warme kersen.

Zondagochtend werd het Nieuweledenweekend afgesloten met een uitgebreid en lekker ontbijt. Iedereen, ook de NKC-vrijwilligers, was meer dan tevreden over dit goed georganiseerde weekend. We hebben veel gezien, gehoord, geleerd en leuke mensen gesproken. Tussendoor konden we genieten van koffie/ thee met, de door iedereen meegebrachte of zelfgebakken, koek en taart. Het enige minpuntje was het weer!