Midweek Nijmegen en omstreken, door Regio Midden


Vanuit het Zonnige Paasweekend van Regio Oost op 2e Paasdag direct door naar Groesbeek bij Nijmegen, met gemengde gevoelens weliswaar want het regende de hele weg.

Maar bij aankomst op de mooie Camping “De Oude Molen” in Groesbeek begon het weer op te klaren en is het de hele week mooi gebleven.

We hadden een heel veld tot onze beschikking dus ruimte genoeg en voor volgend jaar ( dat zal er zeker van komen) kunnen we allen in een kring gaan staan, met de gezichten naar elkaar toe en de Solo’s er tussen door, dat maakt het nog gezelliger en zijn we allen bij alles betrokken.

Wat een leuk en gezellig midweek is dat geweest.

Dinsdag met z’n allen met de bus naar Nijmegen waar we onder leiding van een gids van het Gilde een historische wandeling hebben gemaakt door, volgens de gids de oudste stad van Nederland, ( ik heb altijd gedacht dat Maastricht de oudste stad was, dus weer wat geleerd).

Ik ben heel veel voor mijn werk in Nijmegen geweest maar met zo’n wandeling kom je toch op plaatsen die je niet kent en waar je nog nooit bent geweest. Interessant!!

Na de lunch rondleiding in het Muzieum, een heel aparte ervaring. In het pikkedonker met een blindenstok en andere zintuigen je oriënteren in een nagemaakte stad, over een brug, in een supermarkt, een park en een bar. Ik heb het ervaren als deprimerend en beangstigend, het lijkt me vreselijk om blind te zijn.

’s Avonds hebben we ons vermaakt met Jeu de Boules, het Koningspel, en nog een ander spel van Lex .

Dat hebben we later in de week nog een paar keer gedaan, dat is met mooi weer hartstikke leuk om met elkaar te doen.

Woensdag is bijna iedereen gaan fietsen en/of wandelen, waar we bij terugkomst goede verhalen over hebben gehoord.

Donderdag per fiets naar het Afrika museum, ook hier vertelde een gids erg veel over Afrika

Een prachtig museum zeker een aanrader om later nog eens te bezoeken.

Vrijdag naar het bevrijdingsmuseum ook hier een rondleiding van een bevlogen gids die heel veel kon vertellen over Nederland in de tijd van de 2e wereldoorlog, met name in de buurt van Nijmegen en omgeving en in de periode van de bevrijding. Ook dit museum zullen we later beslist nog eens gaan bezoeken,

’s Avonds heerlijk gegeten in Restaurant De oude Molen, waar we de volgende dag,

 Zaterdag afscheid van elkaar namen met koffie en gebak.

Het is een gezellig en leerzaam midweek geweest, zeker voor herhaling vatbaar.

Rest mij alleen nog Popko en Truus, en Lex en Nora, hartelijk te bedanken voor hun inzet en organisatie om deze midweek te laten slagen waar ze mijns inziens zeker in zijn geslaagd.

Tot een volgende keer,  Thea en  Kas Post.