Jeu-de-boulesweekend


Mij is gevraagd om een review te schrijven over het jeu-de-boulesweekend van 15 t/m 17 april wat georganiseerd werd door Regio Midden.

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet erg optimistisch waren, zijn we toch op weg gegaan naar Baarn, waar we aan de poort van camping De Zeven Linden werden opgewacht door de lieftallige dames Nora en Mariska die ons voorzagen van het programma en ons toelieten op de camping, waar we door Lex naar onze plaats werden verwezen.

Rond 17.00 uur werden we ontvangen in de tent voor een welkomstdrankje en kennismaking, en werd ons uitgelegd hoe het weekend werd ingevuld. En werden we uitgenodigd om 's avonds om 20.00 uur terug te zijn voor een heerlijk bakje koffie of thee met een koek naar keuze en daarna nog even na te kletsen samen onder het genot van een drankje.

De volgende ochtend waren we om 9.30 uur weer in de tent voor een bakje koffie om daarna om 10.00 uur te beginnen nadat de loting had plaatsgevonden. Het was droog na dat het 's nachts had geregend, er stond een fris windje maar soms scheen het zonnetje heerlijk.
We speelden voor de lunch twee ronden en ook na de lunch nog twee ronden met tussendoor een korte pauze voor een bakje koffie of thee.
's Avonds werden we om 18.30 uur terug verwacht in de verwarmde tent om gezamenlijk deel te nemen aan een heerlijk en goed verzorgd buffet met daarbij de nodige drankjes. Het buffet bestond uit enkele salades en verschillende vleesgerechten en stokbrood. Er was genoeg voor iedereen en het liet zich heerlijk smaken, waarna we de rest van de avond nog lekker bleven nakletsen om dan om 23.00 uur weer terug te gaan naar onze camper.

Zondag werden we om 10.00 uur weer terugverwacht in de tent onder het genot van een bakje koffie en thee met koek, om daarna de laatste ronde nog te spelen.
Na afloop van de laatste ronde was er de prijs uitreiking in de tent, hieruit bleek dat er heel goed en met het nodige fanatisme was gespeeld zonder verwijzingen.
De prijzen werden uitgereikt door de gastheer en gastvrouwen van dit evenement, en als eerste werd de poedelprijs uitgereikt aan Jannie Biersteker, er waren vijf spelers met vijf gewonnen rondes dus de spanning was groot wie met de eerste tot en met de vijfde prijs aan de haal gingen.

De spanning was te snijden. De derde prijs was voor . Boris Mulder met 45 voor en 20 tegen, nu nog de andere twee winnaars, deze waren na vijf rondes precies gelijk geëindigd met hetzelfde aantal punten 46 voor en 19 tegen, de beslissing voor de eerste prijs werd daarom gehaald uit de rondes die je het beste had gespeeld, en zodoende kwam er toch een winnaar uit.
De tweede prijs was voor Ria Mulder, waarna de eerste prijs was voor ondergetekende.
Na nog samen even na te kletsen en samen op de foto te gaan om daarna afscheid te nemen van een ieder, gingen we allen weer huiswaarts met een heel voldaan en fijn gevoel wat we hebben overgehouden aan een mooi en leuk weekend jeu-de-boules, en dit was niet gelukt zonder onze voortreffelijke gastvrouwen en gastheer, die ik namens de hele groep wil danken voor hun gastvrijheid en goede zorg die we hebben gehad .Het hele weekend was voortreffelijk.

BEDANKT NAMENS ONS ALLEMAAL: Mariska Slot en Nora en Lex van Bemmel

Harry Rutjes