Jeu de Boulesweekend


Wat wisten wij van jeu de boules? Nou, eigenlijk niets. Natuurlijk hebben we in Frankrijk weleens gezien hoe vooral mannen met metalen ballen aan het gooien waren. Hartstikke leuk om te bekijken want wij zaten op een terrasje met een glaasje witte wijn en dan is het al snel gezellig.

Toen we Lex en Nora tegenkwamen op het Paasweekend van regio Oost en we met hun in gesprek kwamen over jeu de boules, was de interesse al snel gewekt. Kortom, op vrijdag 12 April kwamen wij met spiksplinternieuwe jeu de boules ballen aan bij de sporthal van Amicale de Petanque te Leusden. Hier werden we hartelijk welkom geheten namens regio Midden. We konden kennis maken met de andere 20 equipes en konden de prachtige overdekte sporthal met kantine bewonderen en ja hoor we konden gelijk even kennismaken met de jeu de boules sport.

Zaterdag 13 april
; een heuse competitie, 4 rondes spelen telkens in een andere samenstelling van team en tegenstanders. Erg gezellig en voor ons doen absoluut niet slecht. We waren niet de laatste en dat is al heel wat.

’s Avonds nog genoten van een heerlijk Chinees buffet waarna we nog nableven in de kantine. We werden vermaakt met gezellige muziek van Roel Petstra (zang en gitaar) en van Elsje met haar accordeon. Het werd een hele vrolijke avond.

Zondag 14 april
; na nog even een balletje te hebben gegooid en koffie te hebben gedronken zijn we met een goed gevoel weer naar huis gegaan. Onze interesse in jeu de boules is zeker versterkt en wij overwegen om lid te worden van onze plaatselijke vereniging, zodat wij een volgende keer met een jeu de boulesweekend gegarandeerd met de eerste prijs naar huis gaan!

Rest mij nog de deelnemers te bedanken voor hun gezelligheid, begrip en sportiviteit en natuurlijk Lex en Nora van Bemmel voor hun perfecte organisatie.

Kas en Thea Post, Lelystad