Golfmidweek Nunspeet en Groesbeek


Tijdens de afsluiting van de NKC golfdagen in respectievelijk Nunspeet en Nijmegen valt mij de eer te beurt onze ervaringen voor en tijdens dit evenement te mogen schrijven. Met nadruk zeg ik dat het voor ons, Carla en Jos een eer is onze beleving met je te delen en uiteraard is datgene wat ik op papier zet, onze beleving.

Eerst even een stukje over het ontstaan van onze deelname aan het evenement. Sinds een jaar zijn wij de gelukkige en vooral tevreden eigenaren van een geweldige camper en een lidmaatschap van de NKC. Bovendien zijn wij redelijk enthousiaste golfers dus deelname aan het evenement ligt dan al snel voor de hand. Complimenten voor de organisatoren Ann, Truus en hun echtgenoten Jack en Popko. Dank voor hun tomeloze inzet om toch voor een redelijk gemêleerd gezelschap met de bijbehorende typerende wisselvalligheden, een dergelijke evenement van de grond te krijgen.


Techniek, interesses en wederzijdse herkenning brengen mensen nu eenmaal bij elkaar. Zo bleken mijn buurman en ik twee overeenkomsten te hebben, een kick voor het oplossen van storingen aan campers en een wederzijdse kennis van weleer en welnu. Je snapt het al, er ontstaat geschiedenis.
Terwijl in de lounge van de golfbaan werd genoten van een gezellig samenzijn en iedereen gesetteld leek, werd door de NKC een welkomstborrel aangeboden en werden ons de bedoelingen van de komende dagen uiteengezet. Teamsamenstellingen, starttijden en alles wat men nodig vindt om te weten bij het spelen van een golftoernooi. Leuk detail hierin is dat door de organisatie is gekozen voor het spelen van het systeem Texas Scramble, een wedstrijdvorm die ook veel gespeeld wordt bij gezelligheidswedstrijden. Het gaat te ver om voor onbekenden in de golfsport uit te leggen hoe deze spelvorm werkt maar een groot voordeel is dat het een relatief snelle spelvorm is en we dus bijtijds terug zijn op het camperpark, er kan worden gedoucht en we vervolgens met z’n allen weer een borrel kunnen doen en de gezelligheid opzoeken.


Want dat is immers een belangrijke reden om aan te schuiven bij deze club.
Uiteindelijk hebben de meesten deelgenomen aan het diner, perfect geregeld door de directie en de chef van het golfbaanrestaurant. Na een afzakkertje werd door de meesten bijtijds de weg naar hun kooi gekozen om zodoende de volgende dag fris en fruitig aan de start van het toernooi te kunnen verschijnen.

Nadat de volgende ochtend wordt geconstateerd dat ieder krijgt wat hij verdient, blijkt dat we alle geluk aan onze zijde hebben. Het weer is geweldig ondanks de slechte berichten en de spookachtige regen en wind tijdens de nachtelijke uren. Mooi weer en een mooie start van het toernooi dus. Lekker 18 holes met een kleine dreiging van een beetje regen. Tijdens de wandeling over de geweldig mooie golfcourse valt er zo hier en daar een spatje maar over het algemeen worden prima resultaten geboekt en, met dank aan mijn flightgenoten, boeken we, ondanks de slechte prestatie mijnerzijds, toch een geweldige score.
Vanuit andere flights horen we eigenlijk hetzelfde en een grapje en drankje op het terras van de club maken de dag nog completer. De avond brengt ons een mooi diner, een extraatje vanuit de NKC en gezelligheid tijdens de prijsuitreiking met z’n hilarische momenten waarna eveneens de flightverdeling en bijbehorende starttijden ter sprake komen.


Na het ontbijt vertrekken de meeste deelnemers richting Nijmegen waar op de courses van het Rijk van Nijmegen een volgende toernooidag zal aanbreken.

Deze dag zal ons, zo vertellen ons de weergoden, mindere weersomstandigheden brengen. Op het moment van starten valt het allemaal nog wel mee. In de nacht heeft het wederom gespookt. Dit zorgt ervoor dat er niet mag worden gestart met handicarts en dit maakt weer dat een deel van onze collega-golfers een andere baan zullen gaan lopen/rijden dan zij die de baan lopend zullen afleggen. Dat dit voor onze organisatoren wederom een uitdaging blijkt die zij met verve oplossen moge duidelijk zijn. Een vervelende wind tijdens de wedstrijd maakt voor een paar golfers die gebruik maken van een handicart toch dat ze afhaken vanwege de kou. Ja, het lijkt makkelijker om in een handicart het parcours te voltooien maar indien zich een dergelijke weersituatie voordoet is het vervelend en koud.


De goedmaker van de dag is wederom de bitterbal en een mooi biertje. In de avond een mooi diner en een verdeling van de winst in de vorm van een prijsuitreiking waarbij de beschikbaar gestelde prijzen door hun nieuwe eigenaars in de armen werden gesloten. Ook hierbij wordt maar weer eens bevestigd dat golfen natuurlijk leuk is maar een prijs behalen en binnenhengelen is een ander onderdeel van de sport. Als vervolgens dan ook nog blijkt dat degene die een deel van de prijzen beschikbaar heeft gesteld, zijn eigen spullen weer in ontvangst mag nemen omdat hij nu eenmaal reglementair eigenaar is en deze vervolgens weer ter beschikking stelt is de hilariteit compleet. Het zal je als lezer niet verbazen maar de avond brengt ons uiteraard weer de inmiddels bekende gezelligheid waarna de voorbereiding wordt getroffen voor het ontbijt van de volgende ochtend.

Welnu, om mijn beleving van de geweldige dagen niet te laten uitlopen op een golfroman mag ik tenslotte namens velen de organisatie van deze geweldige en enerverende toernooidagen alsmede onze gastheren en dames van de golfbanen waar we als leden van Koninklijke huize zijn ontvangen enorm bedanken en mijn wens uitspreken dat er nog vele van dergelijke toernooien op initiatief van de NKC zullen worden georganiseerd en groet ik je vanuit een inmiddels regenachtig doch golfwaardig De Noord vanuit het mooie Heerhugowaard.