(Super)Golfmidweek


Na een aantal jaren camperloos te zijn geweest, hebben wij begin dit jaar weer een camper gekocht. Maar ja, tijden zijn veranderd en daarom besloten wij lid te worden van de NKC. Na ons lidmaatschapsgegevens te hebben ontvangen heb ik direct ingelogd op de NKC-site en na een beetje zoeken en freewheelen kwam ik de evenementen tegen. Eén evenement sprong er direct uit; Golfmidweek van 4 t/m 8 april.

Omdat wij golfen erg leuk vinden besloten wij direct in te schrijven. Zo konden wij de camper uitproberen en een paar, hopelijk leuke, dagen golfen en andere NKC-leden ontmoeten. Met veel voorpret zijn wij maandag 4 april naar Het Rijk van Margraten gereden waar wij allerhartelijks ontvangen werden door Popko Nijmeijer, Truus van Hoorn en Jack en Ann Damen, allen NKC-vrijwilligers. Zij wezen ons een plek op de parkeerplaats waar wij konden parkeren. Van Truus kregen wij een tasje vol nuttige informatie van de omgeving van Maastricht en Groesbeek wat vooral van nut was voor de niet-golfers. Voor ons was het extra spannend want het was voor het eerst dat wij zonder 230v moesten overleven. Wel een zonnepaneel maar geen ervaring met het gebruik ervan. Rond vijf uur bleken er totaal 27 campers een plek gevonden te hebben op de parkeerplaats van de golfclub. Om half zes kregen we in het prachtige clubhuis een drankje aangeboden en konden we kennismaken met andere fanatieke en wat minder fanatieke golfers en niet-golfers. Jack en Popko, gaven uitleg over het spelvorm van de volgende dag en de starttijd. Na nog een drankje gedronken te hebben gingen wij vroeg naar bed, half elf, want de volgende dag moest er gegolft worden.

Rond tien uur startte de eerste flight van totaal elf flights. Mijn flight bestond uit vier mannen die het bijzonder goed met elkaar konden vinden. Er werd veel gelachen en toch ook nog redelijk gespeeld. Door de baan, in mijn gedachten hole 12, hadden we zicht op de parkeerplaats waar de campers stonden. Een opmerking van een van mijn flightgenoten was ‘het lijkt wel een woonwagenkamp’ en daar leek het inderdaad op. Na nog net een flink buitje in ontvangst te hebben genomen, kwamen we terug in het clubhuis waar we getrakteerd werden op een echt stukje Limburgs vlaai met koffie. De niet-golfers waren inmiddels ook aanwezig, terug van een wandeling en leuke middag in Maastricht, om van deze traktatie te genieten. Om zeven uur werd een culinair diner geserveerd inclusief een drankje waarna we, met een drankje, nog even gezellig hebben nagepraat.

Na een goede nachtrust, flink moe natuurlijk dus heerlijk geslapen, gingen we  op weg naar Groesbeek. Opnieuw naar een golfbaan van het Rijk. Een prachtige baan met 45 holes zodat leden altijd 18 holes ter beschikking hebben om te golfen. Wederom hebben Popko, Truus, Jack en Ann zich laten zien als uitstekende gastdames en gastheren en werden we hartelijk welkom geheten op de parkeerplaats en kregen een plekje toegewezen. Net als op de eerste dag kon er gekozen worden om zelf te koken of in het restaurant een diner te gebruiken. Rond acht uur kregen we uitleg betreffende de flightindeling en de spelvorm. Er was gekozen voor de spelvorm ´Best Ball´ en uit ervaring wist ik dat als je een beetje in de prijzen wilde vallen er aardig wat birdies en parren op de kaart moesten verschijnen. De volgende dag werden we weer met een vriendelijke zwaai en ´veel plezier´ weer de baan ingestuurd door Jack en Popko. Het weer was iets aangenamer, minder kans op regen maar iets meer wind en dat bleef ook zo. De birdies en parren lukte buitengewoon goed en op hole 15 dachten we dat we een goede kans hadden om in de prijzen te vallen. Eenmaal terug in het clubhuis leverden we onze kaart in bij Wim, een vrijwilliger die het NKC-team hielp met het coördineren van de uitslagen. Onze score van zestig netto was moeilijk te verbeteren volgens Wim. “Bereid je speech maar vast voor”, was zijn opmerking. In onze euforie startten we direct met een lekker wijntje en kregen er van de ´de zaak´ er een heerlijk frituurmandje bij. Onze overwinning hadden we in de zak. Na ons drankje nog even douchen in de ***** kleedkamers en daarna aan het diner.

Wat een culinaire sensatie was dat! Vooraf een mosterdsoepje met krokant gebakken spekjes, vervolgens keus uit haasbiefstuk op een bedje van verse groente of een op de huid gebakken roodbaars met bearnaisesaus geserveerd met verse groente. Na dit genieten maakte Jack en Popko de uitslagen bekend. Nou daar kwam het dan, de eerste prijs…. maar niet heus. Twee teams hadden toch nog beter kunnen scoren en dus werden we derde, gelukkig, geen toespraak. De pret was er niet minder om want inmiddels waren we een grote familie geworden en wie er eerste of laatste was, werd niet meer als belangrijk ervaren. Erbij zijn en meedoen was waar het om ging. Daarna kwam het dessert, een schotel waarop vijf verschillende heerlijkheden waaronder ijs bedekt met krokante korrels, een flan, klein stukje taart, een kleine brownie en daarbij nog twee heerlijkheden die ik niet kende maar met veel smaak heb opgegeten. Het geheel werd daarna afgeblust met een perfecte cappuccino.

Ook deze avond was er weer een zeer gezellige nazit. De volgende en laatste dag kregen wij een ontbijt aangeboden door de NKC ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van de club. Wederom leek het wel of wij in een ***** hotel terecht waren gekomen, verschillende soorten vers gebakken brood en broodjes, beleg te kust en te keur en wat je ook bedacht wat je op brood wilde hebben het was er gewoon, knalvers!
Popko, Truus, Jack en Ann besloten na het ontbijt ons hartelijk te bedanken voor de fijne sfeer en Truus werd een beetje emotioneel omdat alles wat dit vrijwilligersteam bedacht had en uitgevoerd heeft zo goed gelopen is zoals zij gehoopt hadden. Door Truus had Popko het ook een beetje moeilijk en hij verzekerde ons dat hij zijn uiterste best ging doen om dit volgend jaar samen met Truus, Jack en Ann wederom te organiseren. Speciaal wil ik Het Rijk bedanken, Margraten en Groesbeek, voor deze fantastische inzet, gastvrijheid en presentatie om het ons naar de zin te maken, heel, heel hartelijk bedankt!

Ik ben er zeker van dat wanneer ik zeg dat dit een fantastische golfweek was ik uit naam spreek van alle deelnemers aan deze golfmidweek en dat mijn vrouw Emma en ik de eerste zijn die inschrijven.
Popko, Truus, Jack en Ann heel erg hartelijk bedankt voor jullie inzet en jullie fantastische (voor)werk. Het was jullie eerste golfmidweek en ik hoop dat het niet de laatste is! Super gedaan hoor! Jullie hartelijkheid was erg aanstekelijk en wij kijken uit naar volgend jaar (liever eerder!)


Henny Trompé
Deelnemer Golfmidweek