3de NKC Golfkampioenschap wederom een groot succes


In het weekend van 25 t/m 27 september werd voor de derde keer gestreden om de wisselbeker van het NKC golfkampioenschap bij zowel de dames als de heren op het Golfresort Harderwold in Zeewolde.


Op vrijdagmiddag kwamen de eerste deelnemers aan. De 36 campers werden geparkeerd op de ruime parkeerplaats gelegen naast het paviljoen. Directeur Stan Stolwerk van de NKC, kwam ’s middags even een kijkje nemen. Op een enkele uitzondering na, hebben de 60 deelnemers aan dit evenement ’s avonds gebruik gemaakt van een dagschotel. Hierna werden de deelnemers welkom geheten waarbij zij konden genieten van een kopje koffie en een drankje. Voor dit toernooi zijn door de NKC twee wisselbekers ter beschikking gesteld. De winnaars van het 1e en 2e Golfkampioenschap mochten de beker, die was voorzien van hun naam, nog even vasthouden. Nadat de wedstrijdleiding de baan karakteristiek had besproken werd de flight indeling bekend gemaakt.

Op zaterdag 9.30 uur werd de eerste bal van dit toernooi afgeslagen. Het verdere verloop van deze eerste wedstrijddag verliep verder volgens plan. Na circa. 4,5 uur hadden de eerste spelers de 18 holes voltooid. Het weer was prachtig, veel zon, de baan was in goede conditie. Na afloop van de ronde werd er op het terras, onder het genot van een drankje gezellig nagepraat over de missers en dergelijke. De niet golfende partners hebben zaterdag, in de mooie omgeving van Harderwijk een fietstocht gemaakt. ‘s Avonds konden we genieten van een heerlijk diner met als geschenk een ijsdessertbuffet aangeboden door Stijkelcampers uit Harderwijk.

Op de tweede dag waren de condities van zowel de baan als het weer optimaal. De weergoden waren ons fantastisch gestemd. Ook na afloop van deze dag werd er weer uitvoerig nagepraat op het zonovergoten terras van de missers bij het putten, de moeilijke bunkers etc. Onder het genot van een drankje en bitterballen waren de frustraties snel vergeten. Om ca. 16.30 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De beker werd bij de dames gewonnen door José Wintjes. Harrie van de Vegt, winnaar van het 1e en 2e toernooi, kon zijn titel niet prolongeren. Hij moest deze afstaan aan Bert Toeter. De NKC wisselbekers werden onder luid applaus aan de winnaars overhandigd. De overige prijzen zijn beschikbaar gesteld door het Golfresort Harderwold, camping De Grienduil en Kampeerwereld Hendriks.

Het was een zeer geslaagd NKC Golfkampioenschap. Volgend jaar staat het 4de NKC Kampioenschap wederom op de agenda en vindt plaats in het 1e weekend van augustus op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen te Groesbeek. Dus golfliefhebbers noteer deze datum nu al in de agenda, want een dergelijk evenement wil je als camperaar met passie voor golf toch niet missen.