Kampeerauto van het jaar 2022 - Categorie integralen

Dit zijn de genomineerden in de categorie integralen.

Adria Sonic Supreme 700 SL

Voor seizoen 2022 is de hele Adria Sonicserie vernieuwd. Zowel de buitenkant als het interieur van de integralen is onder handen genomen.
Dat geldt ook voor de Sonic Supreme 700 SL, die een stijlvol zilveren exterieur heeft. De licht hellende achterwand met ledverlichting heeft de Sonic dit jaar van de Coral overgenomen. Ook het front heeft een update gekregen. Deze integraal heeft Adria’s eigen comprex-opbouwconstructie met een dubbele bodem en staat op een Fiat Ducato-chassis. Voor het interieur is er keuze uit verschillende sferen. De panoramavoorruit laat veel daglicht binnen. Slimme verlichting met kleine ledspotjes zorgt ’s avonds voor sfeer. Via de MACH-app van Adria is onder meer de Alde-verwarming te bedienen.

Ruime keuken

De keuken heeft een groot werkblad, veel opbergruimte en een slim tower-koelkast van 142 liter. De twee enkele bedden in het slaapgedeelte zijn uit te breiden tot een groot tweepersoonsbed. Het hefbed boven de cabinestoelen gaat helemaal op in het interieur.
De luxe badkamer bestaat uit een wastafel en toilet, met daartegenover de separate douche. De ruime garage heeft aansluitingen voor 230 en 12 volt, zodat het mogelijk is de elektrische fietsen op te laden. Ook is de garage voorzien van ledverlichting, met schakelaars aan beide zijden.

Prijs vanaf € 108.995
Maten (lxbxh) 749 x 232 x 292 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 3.050 kg
www.adria-mobil.com  

 

Itineo Nomad CS660

Voor seizoen 2022 is de hele Adria Sonicserie vernieuwd. Zowel de buitenkant als het interieur van de integralen is onder handen genomen.
Itineo behoort tot de Rapido-groep en timmert al jaren aan de weg met lichte en betaalbare gezinscampers. Dit jaar zijn de Itineo-integraalcampers voorzien van een heel nieuwe neus. Dat zou de populariteit best ten goede kunnen komen. Het is een knappe kop met hooggeplaatste dagrijverlichting en een strakke afwerking. Het bevalt de jury dat er een nieuwe integraalcamper voor het gezin op de markt is, die voor een camper van dit type niet heel duur is. De camper is voorzien van vier goedgekeurde zitplaatsen, een vijfde is optioneel.

Stapelbed

Ook kunnen er vijf personen in de camper slapen. Achterin staat een stapelbed waarvan het onderste bed kan worden opgeklapt. Zo ontstaat extra bergruimte die via een luik in de buitenwand bereikbaar is. Voor het stapelbed bevinden zich twee zitplaatsen en een tafel waaraan de kinderen een spelletje kunnen doen. Dit zitje is om te bouwen tot een bed, waardoor achter nog een derde slaapplaats ontstaat.
Voor in de camper is een ruime rondzit en boven de cabine hangt een hefbed. De keuken is compact, maar functioneel. De koelkast is groot genoeg voor een gezin. In de badkamer zorgt een draaiwand voor een afscheiding tussen douche en toilet.

Prijs vanaf € 83.200
Maten (lxbxh) 661 x 2198 x 253 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 2.870 kg
www.itineo-campers.nl  

 

Sunlight I68 Adventure Edition

Sunlight presenteert samen met zustermerk Carado een heel nieuw front voor de integraalmodellen. De i68 viel de jury op door zijn volwassen uiterlijk in de instapklasse waarin dit merk zich bevindt.
Het front heeft een fraaiere belijning en een meer uitgesproken gezicht. Ook is de overgang naar het dak vloeiender, waardoor het geheel een meer premium aanzicht krijgt. Het interieur heeft een doordachte indeling met een standaard zitgroep. Hierboven zijn grote bovenkasten te vinden. De kastkleppen zijn afgerond en hebben een smal grijs randje, dat past bij de bekleding van de bank en stoelen, die in licht- en donkergrijs zijn afgewerkt. Het houtwerk is licht.

Gescheiden douche en toilet

De keuken heeft een hoek en is voorzien van een grote spoelbak en driepitsgasstel. Verder naar achteren bevinden zich een gescheiden douche en toilet. Daar weer achter staan twee enkele bedden van maar liefst 200 en 215 centimeter lang. Natuurlijk kun je die bedden in een handomdraai ombouwen tot een groot tweepersoonsbed.
Van buiten valt de camper op door de grijze zijwanden met zwarte applicaties. Ook de logo’s en de luifel zijn in zwart uitgevoerd. Het benadrukt de sportieve sfeer die Sunlight wil uitstralen. De i68 staat in de basis op het Fiat-chassis met een 120 pk-motor.

Prijs vanaf € 83.290
Maten (lxbxh) 741 x 232 x 293 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 3.032 kg
www.sunlight.de