Dit zijn de plannen voor 2023

Onbezorgd camperplezier, nu en in de toekomst. Daar draait het ook in 2023 om bij de NKC. Hoe meer leden de NKC telt, hoe zwaarder de stem van de camperaar klinkt. Samen staan we sterker! Hier lees je in het kort waar wij ons dit jaar sterk voor gaan maken onder de noemer: NKC, je reismaatje, altijd dichtbij!

Belangenbehartiging

De NKC komt op voor de belangen van camperaars. Bijvoorbeeld in politiek Den Haag en Brussel als het gaat om wet- en regelgeving is de NKC namens alle camperaars dé overlegpartner voor politici en ambtenaren. Als lid van de Mobiliteitsalliantie zijn we direct in gesprek met de minister en trekken we zo mogelijk samen op met ANWB en BOVAG. Maar ook bij gemeentes en provincies als het gaat om voorzieningen voor campers: van overnachtingsplaats, toegang tot emissiezones en mogelijkheden voor stalling. Bij bedrijven, dealers en fabrikanten komen we op voor de belangen van de camperaar.

Vrij en vriendelijk

Nu er steeds meer camperaars zijn in Nederland en Europa, is het belangrijk dat het aantal toegankelijke overnachtingsplekken voor campers in Nederland verder groeit. Daarom zetten we stevig in op de juiste camperplaatsen! Zo adviseert de NKC ondernemers en gemeenten om camperplaatsen te openen. Want camperaars zorgen ervoor dat bijvoorbeeld kleine kernen voorzieningen in stand kunnen houden.

Veilig

Veilig camperen vinden we belangrijk. Daarom houdt de NKC de campagne: ‘Weet wat je weegt’. Ook maken we ons sterk voor verhoging van de nieuwe rijbewijsrichtlijn naar 4.250 kg. Op advies van de NKC is Nederland is in ieder geval voorstander. Met onze Europese partners zijn we in overleg met de Europese Commissie. Als lid van de Vereniging Aanpak Tellerfraude zetten we ons in om fraude met tellerstanden tegen te gaan.

Betaalbaar

Camperen moet betaalbaar zijn én blijven. En dus praten we in Den Haag mee over de plannen van het kabinet: van ‘betalen naar gebruik’ met oog voor de camperaar, subsidies voor de aanschaf van ‘schone’ campers tot herinrichten van landbouwgronden tot camperplaats en camperstalling. En natuurlijk nemen we consumenten mee in de ontwikkelingen rondom mogelijk ‘gesjoemel’ met diesel.

Verzekeringen

Met de NKC Camper-, Reis-, Auto- en Rechtsbijstandverzekering biedt de NKC verzekeringen aan die specifiek zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de camperaar. Hoe meer camperaars zich via de NKC verzekeren, hoe beter de NKC de voorwaarden en premies kan beïnvloeden. Samen staan we sterk en kunnen we camperaars de optimale verzekering bieden.

Service

Dagelijks staan een 15-tal enthousiaste medewerkers van de afdeling Service & Contact paraat om camperaars te woord te staan, hen te helpen met het beantwoorden van hun vraag en anderszins te ondersteunen. In 2022 zijn er maar liefst 54.587 contactmomenten geweest met een gemiddelde wachttijd onder de 1 minuut. De vragen zijn heel gevarieerd en geen campervraag is ons te gek. Weten we het antwoord even niet zélf, dan gaan we het antwoord  vinden bij één van de 75 andere NKC collega’s. In 2023 zijn we er wederom voor de camperaar op dié momenten dat hij/zij ondersteuning nodig heeft.

Camperreizen

In 2023 biedt de NKC weer volop keuze in groepsreizen, van IJsland tot Marokko, van Turkije tot Schotland. Door camperaars, voor camperaars! Vrijheid blijheid, terwijl de overnachtingen, excursies en enkele maaltijden geregeld zijn. We bieden keuze uit 65 reizen. Reis jij (weer) mee met de NKC?

Camperevenementen

Meer uit je camper halen of op zoek naar een gezellige activiteit? Er is altijd iets te doen met ons uitgebreide programma Academy (leren en informeren) en Evenementen (beleven, ontdekken en ontmoeten). Ontdek een gevarieerd aanbod van boeiende activiteiten die je kennis en camperplezier vergroten en verbinden.

Campercontact

Een onmisbaar platform voor iedere camperaar. Met inmiddels meer dan een miljoen gebruikers! Campercontact biedt locatie informatie over meer dan 39 duizend camperlocaties. Onder andere aan de hand van reviews en foto’s voor en door mede-camperaars. Dit jaar gaat er veel aandacht naar gebruiksgemak, nieuwe camperroutes en nieuwe oplossingen, zoals de nieuwe, slimme boek- en betaaloplossing.

Duurzaam

De NKC komt op voor de wereld van morgen. Zo kunnen camperaars hulp krijgen van de NKC bij het verduurzamen van hun reizen. Ook voeren we campagne rondom ‘schonere' camperplekken en stimuleren we de beschikbaarheid, betaalbaarheid én het gebruik van schonere brandstoffen en campers.

Yes, we camp!

De NKC is er voor alle camperaars. Via de website nkc.nl, de online nieuwsbrief (26 x per jaar), het magazine Kampeerauto (9 x per jaar), de Campergids en social media informeert, inspireert en interacteert de NKC dagelijks met camperaars. Daarmee bereiken we heel veel enthousiaste camperaars, zowel leden als niet-leden. Zo blijven we samen onderweg naar duurzaam onbezorgd campergemak én plezier.