Camperplaats in Maassluis gewaardeerd met gemiddeld een cijfer 8,6

Op woensdag 4 maart 2014 heeft de regiovoorzitter van de NKC, de heer Cees Haasnoot, het landelijke spelregelbord voor camperplaatsen aan wethouder Kees Pleijsier overhandigd. Met deze overhandiging zijn de drie camperplaatsen aan de Govert van Wijnkade langs de Nieuwe Waterweg feestelijk in gebruik genomen. Sinds december is deze camperlocatie vermeld op de website van NKC. De gemiddelde waardering van 8,6 via NKC tijdens de voorgaande wintermaanden is opmerkelijk hoog te noemen. De plaatsen zijn ook vaak bezet. Hiermee is nu al aangetoond dat de camperaar deze plek op prijs stelt.

Camperplaats7833

In april 2014 werd het opnieuw ingerichte gebied tussen het Douanehuisje en de Maasweg officieel geopend door wethouder Keijzer. Ook de aanleg van drie camperplaatsen was onderdeel van de herinrichting aan de boulevard van Maassluis. In december 2014 heeft het college de aanwijzing van deze camperplaatsen opgenomen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Website en app NKC
De camperaar uit vele windstreken weet Maassluis meer en meer te vinden. Informatie over de camperplekken en de bezoekerswaarderingen in Maassluis is te raadplegen via de website Campercontact.nl. Enkele quotes: “Daar kunnen de Belgen nog heel veel van leren. Proficiat Maassluis!” “Prima plaats en rustige omgeving. 15 februari 2015: 3 nachten gestaan! Een voorbeeld voor heel veel gemeentes! Voor mij een 10!” “Hebben hier in juni een paar dagen gestaan. Een mooie plek met een mooi uitzicht. Er is altijd wat te zien!” De NKC stelt de informatie ook beschikbaar via de app Campercontact.

De camperplaatsen liggen direct aan het water en hebben hierdoor een mooi uitzicht over de Nieuwe Waterweg. Boten -van klein tot heel groot- komen aan de camper voorbij, de hele dag, avond en nacht. De oude haven, het Nationaal Sleepvaart Museum en historische centrum is op loopafstand bereikbaar. Je fiets ‘van Stad naar Strand’ of gebruikt de veerdienst naar Rozenburg. Oftewel, voor elk wat wils!
Waterwegvisie De camperplaatsen zijn onderdeel van de Waterwegvisie Maassluis. De boulevard biedt ruimte voor iedereen en er wordt ingespeeld op de uiteenlopende soorten van gebruik. Zoals een evenemententerrein, een mooi grasveld, een plein waar ruimte is voor bijvoorbeeld een ijs- of viskar en parkeerplekken, waaronder nu een drietal voor campers. Meer informatie hierover staat vermeld op www.maassluis.nl > Wonen, verkeer en veiligheid > Wonen > Waterwegvisie.

Bron: Gemeente Maasluis