Adria, Bürstner en Niesmann+Bischoff vallen in prijzen als NKC Kampeerauto van het jaar 2015

De Adria Twin 640 SLX, de Bürstner Argos Time A 670 G, de Bürstner Ixeo Time IT 590 en de Niesmann+Bischoff Flair 920 LE zijn verkozen tot de winnende modellen van de verkiezing NKC Kampeerauto van het jaar 2015. Dat is dinsdag bekendgemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Winnaars 2015

Kampeerauto van het jaar 2015: innovaties in modellen

De grootste innovaties onder de nieuwe campermodellen van 2015 zijn de overgang naar een nieuw chassis en het gebruik van GFK-materiaal in de opbouw. Een aantal fabrikanten heeft enkel de opbouw aangepast aan het nieuwe chassis, maar voor sommige fabrikanten was dit direct aanleiding om de gehele opbouw in een nieuw jasje te steken.

Meer opbergruimte in campers

Ook zet de trend ‘meer mogelijkheden op minder oppervlakte’ voort, met name binnen de categorieën buscamper en halfintegraal. Opbergruimte is dit jaar het sleutelwoord: hoe meer, hoe beter. En dan vooral handig ingedeeld, zodat er geen sprake is van toename in oppervlakte van de opbouw. Binnen het segment van de integraalcampers liggen de noviteiten op het gebied van handige snufjes en mogelijkheden binnen het interieurdesign. Ook zijn steeds meer nieuwe modellen in dit segment smaller uitgevoerd.

De verkiezing Kampeerauto van het Jaar wordt jaarlijks gehouden om te peilen wat consumenten graag willen. Anders dan in voorgaande jaren, is in deze editie van de verkiezing niet één winnaar uitgeroepen, maar één in elk van de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal. Afgelopen september ging de verkiezing van start in Düsseldorf. Daar beoordeelden NKC-camperspecialisten de nieuwe, geïnnoveerde modellen van 2015. Via de website konden bezoekers van www.nkc.nl in november en december stemmen op hun favoriete deelnemer. De resultaten van de beoordelingen en de online stemming hebben de vier categoriewinnaars bepaald.

De vier categoriewinnaars van de Kampeerauto van het Jaar 2015-verkiezing worden gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Ze zijn daar nog te zien tot en met zondag 18 januari in hal 11, standnummer 11.A087 en 11.A088.

Bron: Reisprofs