Einde Convenant NKC – Recron


Voor de buitenwacht was het al een vreemde overeenkomst. Vandaag werd bekend dat de NKC het convenant met de Recron heeft opgezegd.

Het streven was mooi, Recron werkt mee aan campervriendelijke campings en de NKC krijgt ruimte voor ontwikkelingen daar waar de Camping in de buurt geen interesse toont. De praktijk blijkt aanzienlijk weerbarstiger.

In de officiële verklaring op de website van de NKC lijkt het ons wat mild gesteld.

Een grote groep mensen met een camper en waarschijnlijk ook een grote groep leden van de NKC willen helemaal niets met campings te maken hebben. Ook niet als ze diensten bieden aan de campergebruikers. Het slagboomsyndroom is groot bij die groep. Natuurlijk is de groep die het niets uitmaakt waarschijnlijk net zo groot overigens. Toch wringt het daar, de ontwikkeling van camperplaatsen, voor leden van de NKC een belangrijke reden om überhaupt lid te zijn van de club, stagneert. De club kan niet doen wat het moet doen. Waarde toevoegen aan het lidmaatschap.

Zolang de Recron een camping blijft vergelijken met een camperplaats gaat het niet werken. Appels en peren, denken wij. Overigens gaat het in de officiële verklaring om een interpretatie van de wet “Markt en overheid” waarin is vastgelegd dat de overheid geen commerciële diensten zou mogen ontwikkelen omdat dit kan leiden tot oneerlijke concurrentie. De campings en de Recron zien absoluut niet dat een klant die ze niet zullen krijgen onmogelijk tot oneerlijke concurrentie kan leiden. Daarnaast is het menen wij met de beperkte openstelling van campings en de seizoensgedachte een onvergelijkbare dienst.

De NKC heeft dat denken wij ingezien, tussen de regels ontwaren wij toch wat frustratie. Enfin, goed en netjes dat het geprobeerd is, nu weer snel door met de ontwikkeling van echte camperplaatsen.

Bron: Campingtrend

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht