Ontmoet Brabantse kamelen


t/m

Raar, maar waar: in ons eigen Brabant staat een bedrijf dat als enige in Europa kamelen melkt.

Volgens de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is kamelenmelk een van de gezondste dierlijke melksoorten, zij stimuleert dan ook de productie hiervan. Tijdens ons bezoek horen we waarom kamelenmelk een goed alternatief kan zijn voor mensen met koemelkallergie.  We zien hoe de dieren met een speciaal aangepaste koeien-melkmachine worden gemolken. Naast een rondleiding door de stallen kan er ook aan de jonge kamelen een flesje worden gegeven.

Na de lunch volgt er een tocht met een huifkar door de omgeving. Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk. Hier fietsen we op zondag naartoe. Tijdens een rondleiding horen we alles over bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Een groter contrast met de kamelenmelkerij is haast niet denkbaar, maar daarom niet minder interessant!

Aanmelden

Datum
14 t/m 16 juni 2019
Locatie
Schijndel, Berlicum en Heeswijk
Code
2019-304
Kosten
camper + 2 personen € 180,-; camper + 1 persoon € 120,-; extra persoon/kind € 65,-
Toeslag niet-leden: 20%
Inbegrepen
2x overnachting, koffie/thee, 1x bezoek kasteel Heeswijk (met gids), 1x bezoek kamelenmelkerij (incl. lunch), 1x huifkartocht
Max aantal campers
20
Bijzonderheden
fietsen meenemen (nodig i.v.m. de excursies), eigen barbecue meenemen (deelnemers zorgen voor eigen vlees/salade(s)/drankjes), Museumkaart meenemen, langer verblijf mogelijk (voor eigen rekening en zelf ter plaatse te regelen)
>
Fietstocht
6 km van camping naar kasteel Heeswijk en 8,5 km van camping naar de kamelenmelkerij in Berlicum 
Informatie
evenementenzw@nkc.nl 

Binnenkort


 • Caravan, Camping & Motorhome Show

  t/m

  In Birmingham (Verenigd Koninkrijk) is van 19 tot en met 25 februari de Caravan, Camping & Motorhome Show in de evenementenhal NEC.

 • Camper Totaal

  t/m

  In het weekend van vrijdag 22 februari t/m 24 februari organiseert Camper Totaal een voorjaarsshow.

 • Koffieklets voor solo's, regio Noord

  Alle solo's zijn altijd welkom op de koffieochtenden in elke regio! Vergeet niet om je bijtijds aan te melden!

Terug naar agenda