Noord-Duitsland ontdekken


t/m

Absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de Meyert Werft in Papenburg waar de meest luxueuze cruiseschepen worden gebouwd. Wat een belevenis!

We reizen hier per touringcar naartoe vanaf onze camping in Bad Zwischenahn. De zaterdag is goed gevuld met een bezoek aan een palingrokerij en het Ammerlander openluchtmuseum met veertien huizen en boerderijen die de boerenlevenscultuur uit de tijd rond 1700 tonen. We verkennen het Zwischenahner Meer met de fiets en een rondvaart.

's Avonds ontdekken we dat Duits eten niet alleen uit bratwurst bestaat. We eten dan in een specialiteitenrestaurant waar de gerechten worden geserveerd door personeel in traditionele klederdracht.

Op zondag reizen we door naar de Duitse waddenzeekust waar we heerlijk kunnen uitwaaien aan het strand. Je kunt ook even wandelen of fietsen naar het dichtbijgelegen dorp.

's Maandags pakken we de boot naar het waddeneiland Langenoog dat je op eigen gelegenheid verder kunt verkennen. Op de terugreis doen we het authentieke vissersdorpje Gretsiel aan. Naast de vele mooie oude pandjes vind je hier de nodige restaurants, theehuizen en winkels. De haven en de historische gebouwen dienden in de laatste eeuw als achtergrond voor bioscoop- en televisiefilms. Bijzondere bekendheid verkreeg de Pilsumer vuurtoren op 3 kilometer afstand van Greetsiel. 

Aanmelden

Datum
5 t/m 10 september 2019
Locatie
Bad Zwischenahn en Esens-Bensersiel (Duitsland)
Code
2019-709
Kosten
camper + 2 personen € 490,-; camper + 1 persoon € 355,-; extra persoon € 135,-
Toeslag niet-leden: 20%
Inbegrepen
5x overnachting, 1x entree Meyer Werft (incl. vervoer per bus), 1x bezoek aan palingrokerij, museum en 'bauernhaus', 1x fietstocht met begeleiding, 1x rondvaart over het meer, 1 ticket naar eiland Langenoog, 2x diner, 1x lunch en 3x happy hour
Max aantal campers
 35
Bijzonderheden
honden zijn niet toegestaan, fietsen meenemen
Fietstocht
ca. 13 km rondom het meer (in drie groepen, incl. begeleiding)   
Wandeling
diverse wandelmogelijkheden in de omgeving; heerlijk uitwaaien langs de waddenkust
Informatie
evenementennoord@nkc.nl 

Binnenkort


 • media alt

  Camper Cup

  t/m

  Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus organiseren vier golfbanen uit Noordoost Nederland de 3e editie van een vierdaagse karavaan door Drenthe/Overijssel.

 • Rijvaardigheid in de bergen (augustus)

  t/m

  Heb je geen ervaring in het rijden in de bergen en belemmert dit je op een reis? Schrijf je dan in voor dit leerzame en gezellige evenement.

 • Het beste van de Betuwe

  t/m

  Volop variatie in de Betuwe dit weekend: een Landgoedfair, een Bluesfestival en een 19e eeuws fort.

Terug naar agenda