De Eendracht, nieuwe camperplaats op Texel

Sinds deze zomer is Boerderijcamping De Eendracht bij De Cocksdorp een nieuwe plek op Texel om te camperen. In de herfst worden de eerste vier van de vijftien staanplaatsen half verhard, de andere komen volgend jaar aan de beurt.

Boerenleven

Eigenaar Niels Rutten heeft een boerderij met koeien en ziet de aanleg van deze camping als een mooie aanvulling. “In de melkveehouderij zijn de tijden best onzeker, door regelgeving en de markt. Daarom is een andere tak een goede manier om de economische basis van ons boerenbedrijf te versterken”, legt hij uit. “En daarnaast is het een mooie manier om mensen het boerenleven te laten zien. In deze tijd is het hard nodig om een eerlijk en positief verhaal over de melkveehouderij te vertellen. En eigenlijk is het ook gewoon ontzettend leuk om mensen op onze boerderij te ontvangen en rond te leiden”, vertelt hij vol passie.

Tenten en caravans

Hij koos ervoor om hun plek voor recreëren ook in te gaan richten voor camperaars. “Het is de rustige kant van het eiland, met veel natuur en vogels. En dat past goed bij camperaars, dachten we”, vertelt hij. Afgelopen zomer wisten echter ook veel kampeerders met tenten en caravans de weg naar de boerencamping te vinden.

Twee miljoen bezoekers

Bij de aanleg en inrichting is dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. Alle vijftien plekken beschikken over een stroomaansluiting van 10 ampère en er is een moderne sanitairgebouw. Omdat de gemeente Texel een goede balans wil vinden tussen prettig wonen voor de veertienduizend inwoners en het verblijf van jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers, is De Eendracht verplicht om te sluiten tussen 1 november en 15 maart.

Meer informatie over de nieuwe camperlocatie staat op Campercontact.com onder sitecode 100174.