Integraal Rapido 854F Camper van het Jaar 2022

De integraal Rapido 854F is de winnaar geworden van de ANWB-verkiezing van de Camper van het Jaar 2022. Dat heeft de jury gisteren bekendgemaakt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De modellenserie Beachy mag de titel Caravan van het Jaar 2022 dragen.

Meest opvallend aan de relatief korte integraal van 6,70 meter lang is de ruime rondzit achter in de camper. Voorin bevindt zich ook nog een zitgroep, die ontstaat door de cabinestoelen om te draaien. Hierboven hangt een hefbed voor twee personen. Wie met vier personen op pad wil, kiest als extra voor het elektrisch te bedienen hefbed boven de rondzit achterin. Om kampeerspullen mee te kunnen nemen is de camper uitgerust met een garage. De camper is goed geïsoleerd en daardoor geschikt voor reizen in alle jaargetijden. Hij is leverbaar vanaf 87.400 euro.

NKC Kampeerauto van het jaar

De verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2022 van de NKC is nog gaande. In tegenstelling tot bij de ANWB-verkiezing, waarbij een jury de knoop doorhakt, kan bij deze verkiezing het publiek een keuze maken uit modellen die een vakjury heeft voorgedragen: drie stuks uit elk van de categorieën buscamper, halfintegraal en integraalcamper. Stemmen kan nog tot en met 31 oktober op de website van de NKC, maar ook nog tot en met komende zondag bij de stand van de NKC op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, hal 11, B 086. Welke campers deze verkiezing winnen, wordt bekendgemaakt op de beurs de Caravana, die in januari in Leeuwarden plaatsvindt.