NKC verwelkomt 60 duizendste lid

De NKC heeft deze week het 60 duizendste lid verwelkomd. Hiermee is de camperclub qua ledenaantal verdubbeld in zeven jaar. De NKC groeit mee met de toename van de populariteit van campers in Nederland.

Nooit werden er in Nederland namelijk meer campers verkocht dan in 2020. En ook de eerste maanden van 2021 laten een stevige groei zien in de verkoopcijfers. In totaal staan er nu in Nederland 147.224 campers geregistreerd bij zowel particulieren als bedrijven, blijkt uit cijfers van de KCI (Kampeer en Caravan Industrie).

Camperen met de paplepel ingegoten

Het 60 duizendste lid van de NKC is Jasmijn Coppens (26) uit Amsterdam. Zij schafte samen met haar vriend Thomas Kleine Schaars (31) een tweedehands Volkswagenbus aan en besloot direct lid te worden van de NKC. “We hebben het busje nu twee weken. We wilden eigenlijk nog niet per se nu kopen, maar de deal was te goed, dus nu zijn we ineens campereigenaren.” Het lidmaatschap bij de NKC was voor haar iets vanzelfsprekends. “Mijn ouders hebben een camper en zijn zo enthousiast over de NKC, dat is me met de paplepel ingegoten.”

Ze werd verrast met een bos bloemen en een gratis lidmaatschap. “Wat een leuke verrassing!” Aankomend weekend is de vuurdoop voor de camper. “Met Pasen gaan we een lang weekend weg.” En dat is nog maar het begin. Het stel heeft namelijk grootse plannen met de camperbus. “Uiteindelijk willen we een roadtrip maken naar India. Maar alles op z’n tijd!”