Face-to-face-indeling in Laika Ecovip L 3412 DS

De Italiaanse camperbouwer Laika heeft de bekende Ecovip-serie voor 2021 vernieuwd en uitgebreid. Ook bij de halfintegralen kwam er een indeling bij: de Laika Ecovip L 3412 DS. Deze 7,20 meter lange nieuwkomer valt op door de face-to-face-indeling.

De Italianen hebben een naam hoog te houden op het gebied van design. Dat is ook in de Ecovip L 3412 DS weer terug te zien. Het interieur heeft een luxe uitstraling, met donker hout, hoogglans wit, rvs-details en afgeronde hoeken. Dat alles gecombineerd met sfeervolle ledverlichting.

Open interieur

Steeds meer campers hebben een face-to-face-indeling. Ook deze halfintegraal heeft de banken tegenover elkaar staan. Dit zorgt voor lange zichtlijnen, waardoor het interieur heel open aandoet. De tafel bestaat uit twee delen. Met één deel ingeklapt is in het leefgedeelte meer bewegingsruimte. Als de cabinestoelen erbij zijn gedraaid, kunnen er vijf personen zitten. Er zijn vier goedgekeurde gordelplaatsen. Van de zithoek is optioneel een bed van 183 bij 70 centimeter te maken. Ook een hefbed boven de cabine behoort tot de opties.

De hoekkeuken is strak uitgevoerd en doet daardoor luxe aan. Het houtdecor en de zijwand in marmerlook dragen daaraan bij. In de keuken is een driepitskookplaat met glazen afdekking en een spoelbak. Deze laatste heeft een halve afdekplaat in de kleur van het werkblad. Dat blad biedt voldoende werkruimte. Aan de overkant staat de koelkast van 140 liter.

Luxueuze badkamer

Het zitgedeelte van de Ecovip L 3412 DS heeft lichte bekleding. Veel oppervlakken zijn voorzien van een luxe houtdecor. Het bad- en slaapgedeelte zijn met een deur van de woonkamer te scheiden. Door vervolgens de deuren naar de slaapkamer te sluiten, ontstaat een luxueuze badkamer. Het toilet is behoorlijk ruim, met een grote wastafel en voldoende ruimte om spullen neer te leggen. Verder is er een vaste spiegel en een raam dat open kan. In de douche zorgt een dakluik voor licht en ventilatie.

Het queensbed is 150 bij 190 centimeter groot, waardoor de camper niet geschikt is voor echt lange mensen. Onder en rondom het bed is kastruimte te vinden.

Geschikt voor winterkamperen

De Laika Ecovip L 3412 DS staat op het Fiat Ducato 35 light-chassis met een motor van 120 pk. De camper is voorzien van een verwarmde dubbele bodem, waarin ook plaats is voor nog wat bagage. De hoogwaardige isolatie maakt deze Ecovip tot een comfortabele camper, die ook geschikt is voor wintercamperen. De Laika is leverbaar vanaf 83.990 euro.