Challenger Combo X150: halfintegraal als een buscamper

Met de Challenger Combo X150 heeft de Franse camperbouwer een combinatie ontwikkeld van een buscamper en een halfintegraal. De wagen heeft de buitenmaten van een buscamper, maar dankzij de rechte wanden meer ruimte aan de binnenkant.

Challenger wil de nieuweling een stoere uitstraling geven. De Combo X150 heeft dan ook zwarte lichtmetalen wielen van 16 inch, leddagrijverlichting, mistlichten en inklapbare zijspiegels. De Fiat Ducato met een 140 pk-motor dient als basisvoertuig.

Langsbanken tegenover elkaar

Zoals veel campers van dit moment heeft de Combo X150 twee langsbanken tegenover elkaar, waardoor het leefgedeelte ruim oogt. De tafel is deelbaar. De banken zijn om te bouwen tot twee goedgekeurde zitplaatsen met Isofix-aansluiting. Een panoramadak boven de cabine en een raam boven de bank aan de bestuurderszijde zorgen voor lichtinval.

Geen vast bed

De Combo X150 heeft geen vast bed, maar een elektrisch hefbed van 140 bij 190 centimeter boven de banken. In de laagste stand kun je makkelijk in bed stappen, voor de middelste stand is een ladder nodig. De banken zijn tot een bed met dezelfde afmetingen om te bouwen. Voor lange camperaars zijn de bedden wat aan de korte kant. De stahoogte in de camper is 1,98 meter.

Achter in de camper bevindt zich het sanitair, over de hele breedte van de camper. Rondom de douche zijn meerdere opbergvakken aangebracht. De wastafel is weggewerkt in een kastklep boven het toilet. Voor de badkamer is een garderobekast geplaatst, met daar tegenover een opbergruimte voor bijvoorbeeld campingstoelen. Deze ruimte is ook vanaf buiten bereikbaar. Helemaal achterin is nog een kleine bergruimte, die vanaf de linkerzijde van de camper is te bereiken.

TV kijken in bed

In het midden van de camper staat de keuken, met een afdekbare kookplaat en een werkblad in cementlook. De koelkast van 134 liter staat aan de overkant. Aan de zijkant van de koelkast is een tv-steun aangebracht, zodat het mogelijk is om vanaf de bank of vanuit bed televisie te kijken. De Combo X 150 is leverbaar vanaf 75.000 euro.