Hymer Free Campus: flexibel en stijlvol

Impulsieve reizigers, die van comfort en stijl houden. Daar mikt Hymer op met de buscamperserie Free. Het actiemodel Free Campus past helemaal in dit plaatje.

De 5,99 meter lange Free Campus valt op door zijn lichtgrijze kleur, in combinatie met de zwarte accenten. De bumpers zijn uitgevoerd in hetzelfde grijs, terwijl de grill weer glanzend zwart is. De luifel en het optionele hefdak zijn antraciet. De lichtmetalen wielen van 16 inch in matzwart maken het stoere plaatje compleet. De buscamper staat op een Fiat Ducato, met een 2,3 liter Euro-6d-multi-jet-dieselmotor van 140 pk.

Vele extra’s

Als actiemodel komt de Free Campus standaard met vele extra’s. Aan de buitenkant zijn dat onder meer de mistlampen in de voorbumper en de door een zwart frame omgeven leddagrijverlichting. Ook binnen in de camper zijn allerlei opties standaard toegevoegd. Zo zijn het stuur en de versnellingspook met leer bekleed. Verder is de Free Campus uitgerust met cruisecontrol, airconditioning met pollenfilter, cabineverduistering, elektrische en verwarmde buitenspiegels, voorbereiding voor DAB+-radio, vier speakers en een achteruitrijcamera.

Met de draaibare cabinestoelen en de bank biedt de Hymer plaats aan vier personen. In de bank is een Isofix-bevestiging aangebracht. De keuken heeft een tweepitskookplaat, een bovenkast, drie grote lades en een koelkast van 90 liter, met vriesvak. De sanitaire ruimte met een douche, een toilet en een wastafeltje heeft een uitneembare houten vlonder op de vloer.

Optioneel vier slaapplaatsen


Achterin is slaapplek voor twee personen. Het dwarsbed van 196 bij 140 centimeter is omgeven door bovenkasten. Ook is hier een extra raam aangebracht. Het optionele slaaphefdak biedt eventueel nog plaats aan een bed van 200 bij 135 centimeter. De Hymer Free Campus is leverbaar vanaf 69.990 euro.