Nieuwe Hymer-integraal B-ML I 890: ruimte en luxe

Hymer breidt zijn MasterLine-serie uit met een nieuwe integraal. De Hymer B-ML I 890 is bijna negen meter lang en biedt vooral heel veel ruimte.

De jongste integraal van Hymer staat op de Mercedes Sprinter. Die heeft een Euro-6-dieselmotor met standaard 143 pk en is onder meer uitgerust met het Eco-start-stopsysteem. De B-ML I 890 heeft verder zes versnellingen, keyless start, ABS, ASR, EBV, ESP, een actieve remassistent en twee airbags.

Hymer maakt gebruik van het eigen SLC (super light chassis). De 890 heeft een dubbele as aan de achterzijde. De integraal is 8,99 meter lang en 2,35 meter breed. De stahoogte binnen is 1,98 meter. Dankzij de panoramavoorruit, die doorloopt in de zijramen, is er vanuit de cabine volop zicht naar voren en de zijkant.

De voorzijde van de B-ML I 890 heeft chromen accenten. De hangende buitenspiegels hebben de kleur van de opbouw. Ze zijn elektrisch verstelbaar en te verwarmen en hebben een dodehoekspiegel. Voor en achter heeft deze Hymer ledverlichting.

Veel werkruimte in keuken

De L-vormige zitgroep heeft twee plaatsen met driepuntsgordels. Met de cabinestoelen erbij is er onderweg dus plek voor vier personen. De cabinestoelen zijn voorzien van armleuningen en kunnen draaien en kantelen. De tafel is verschuifbaar. Boven het zitgedeelte hangt een handmatig te bedienen hefbed van 199 bij 145 centimeter. De kookplaten in de keuken werken zowel op gas als op inductie. Het keukenblad biedt volop werkruimte en heeft een tweede spoelbakje. Keukenspullen zijn op te bergen in de apothekerskast of in een van de brede lades. De Dometic-koelkast heeft een inhoud van maar liefst 153 liter en is aan beide zijden te openen.

Het sanitair bevindt zich tussen het woongedeelte en de slaapkamer. De douche en de wastafel met het toilet zijn hier tegenover elkaar geplaatst. Door de schuifdeuren te sluiten, ontstaat een volledige badkamer. Dit Raumbad heeft een zijraam, een dakluik en een grote spiegel met indirecte verlichting. Ook hier is weer veel bergruimte te vinden. In de slaapkamer staat een in hoogte verstelbaar queensbed van 200 bij 156 centimeter. Hier komt veel daglicht binnen dankzij de grote ramen aan weerszijden van het bed. Rondom het bed zijn kasten geplaatst.

C1-rijbewijs

Nog meer bergruimte is te vinden in de verwarmde dubbele bodem. De garage heeft een draaglast tot 350 kilogram en is aan beide zijden van de camper bereikbaar. De nieuwste Hymer-integraal heeft een maximaal totaalgewicht van 5.500 kilogram, waar dus minimaal een C1-rijbewijs voor nodig is. De wagen is leverbaar vanaf 133.840 euro.