Carado komt met actiemodel: Europa Edition

De Europa Edition is het actiemodel van de Carado Van. De halfintegralen V 132 en V 337 hebben in deze uitvoering de Citroën Jumper als basisvoertuig. Bij de reguliere modellen is dat de Fiat Ducato.

De Carado Van Europa Edition heeft een Euro 6-dieselmotor met standaard 140 pk. Optioneel is 165 pk mogelijk. De cabine is antracietkleurig met een meegespoten bumper en verchroomde grill. Verder is deze Europa Edition uitgerust met leddagrijverlichting en lichtmetalen wielen van 16 inch.

Uitrusting in de cabine

In de cabine zijn zowel de bestuurdersstoel als de bijrijdersstoel in hoogte verstelbaar. Andere wapenfeiten in en om de cabine: een lederen stuurwiel, startonderbreker, stuurbekrachtiging, airco, airbags, centrale vergrendeling, cabineverduistering, elektrisch bedienbare ramen en verwarmde buitenspiegels. Natuurlijk heeft de Europa Edition de nodige assist-systemen, waaronder ABS, ESP, ASR, cruisecontrol, tractioncontrol en hill-holder. Daarnaast heeft dit actiemodel standaard multimediasysteem met navigatie en achteruitrijcamera.

Interieur in wit en hout

Het interieur is een mix van houten panelen, witte kastkleppen en chroomkleurige handgrepen. De V 132 en de V 337 hebben beide in de zithoek vier goedgekeurde zitplaatsen, de cabinestoelen meegeteld. De keuken is links naast de ingang geplaatst en heeft onder meer een koelkast van 89 liter. De badkamer bestaat uit een douche, wastafel en Thetford-cassettetoilet.

Het grote verschil in beide indelingen zit hem in de afmetingen en in het slaapgedeelte. De V 132 heeft een lengte van 5,95 en een dwarsbed achterin. De V 337 meet 6,65 meter en heeft achterin twee enkele bedden. Beide Europa Edition-modellen zijn tot augustus in beperkte oplage leverbaar. Daarna zijn ze volop te koop. De V 132 kort 59.990 euro en de V 337 62.990 euro.