MegaMobil Lounge 640: buscamper met rondzit

Met een rondzit achterin en een elektrisch hefbed breekt de MegaMobil Lounge 640 met de klassieke buscamperindeling. De tweepersoonsbuscamper heeft de Peugeot Boxer als basis.

Tegenover de ingang bevindt zich zoals bij de meeste buscampers niet de zithoek, maar het sanitair, met douche, toilet en wastafel. Een hoge glazen scheidingswand, gepatenteerd door MegaMobil, voorkomt hier dat de rest van de badkamer nat wordt tijdens het douchen. Bij gebruik van de wastafel of toilet is deze wand eenvoudig opzij te schuiven.

De keuken is wel op de klassieke plek te vinden: links van de ingang en gedeeltelijk in de deuropening. Deze heeft een tweepitskookstel met piëzo-ontsteking en een rvs-spoelbak, beide met een glazen afdekplaat. Verder diverse laden met soft-closesluiting. Het werkblad heeft een uittrekbaar verlengstuk, iets lager geplaatst dan het werkblad zelf. De compressorkoelkast staat tegenover het keukenblok en heeft een inhoud van 90 liter, met een geïntegreerd vriesvak van 6,4 liter.

Grote rondzit

Helemaal achterin is het pronkstuk van de MegaMobil Lounge 640 te vinden: een grote rondzit over de hele breedte van de camper, met rondom ramen. ’s Nachts dient het zitgedeelte als ondergrond voor het elektrisch hefbed. Door de tafel te laten zakken en de losse kussentjes erop te leggen, ontstaat een oppervlak om het elektrische hefbed van 185 bij 200 centimeter op neer te laten.

Diverse kastjes

De buscamper is voorzien van vele opbergmogelijkheden, waaronder een opstapje naar het bed dat tegelijk dienstdoet als schoenenlade. Ook zijn op diverse plaatsen 230V-stopcontacten en USB-aansluitingen te vinden. De dubbele deuren aan de achterzijde bieden toegang tot diverse kastjes, waar onder meer de gastank een plaatsje vindt. Ook is hier ruimte om de campingtafel en -stoelen op te bergen. Met een rijklaargewicht van 3.185 kilogram is het wel oppassen geblazen wat er mee gaat in de camper.

De MegaMobil Lounge 640 is leverbaar vanaf 66.000 euro.