Camper Caravan Wereld gaat door

De kampeerbeurs Camper Caravan Wereld in Expo Assen gaat dit jaar door, op 18, 19 en 20 september. Het is vooralsnog de enige kampeerbeurs van het najaar in Nederland die ondanks de coronamaatregelen doorgang vindt. In Duitsland start tegen alle verwachtingen in op 4 september de grootste kampeerbeurs ter wereld, de Caravan Salon.

Op de beurs zijn ruim tweehonderd campers, caravans en kampeerbenodigdheden te zien, op 15 duizend vierkante meter vloeroppervlakte. Er staan zowel nieuwe als tweedehands modellen. Om het evenement door te kunnen laten gaan en aan de RIVM-richtlijnen te voldoen, zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er ruimere gangpaden, worden bezoekers geregistreerd, is er een gezondheidscheck, zijn er sterk aangescherpte hygiënemaatregelen en zijn er starttijden met vooraf ingestelde capaciteit, waardoor de bezoekersstroom wordt gefaseerd.

Voor een bezoek aan de beurs is het online reserveren van een tickets met een starttijd noodzakelijk. Dit kan via de website van de beurs.

Caravan Salon

Tegen alle verwachtingen gaat ook de Caravan Salon, de grootste kampeerbeurs ter wereld in Düsseldorf door. Deze vindt plaats van 4 t/m 13 september. De beurs is kleiner dan normaal en er geldt een strikt hygiëneprotocol. Er zijn dit jaar minder merken die deelnemen aan de beurs dan voorgaande jaren. Merken zoals Hymer en Pössl zijn er niet. Merken zoals Knaus, Morelo en Carthago hebben juist beloofd groots uit te pakken op de Caravan Salon 2020.

Desalniettemin is er nog altijd 200.000 vierkante meter aan beursvloer met meer dan 300 exposanten. De kaartverkoop vindt alleen online plaats.