Aantal camperplaatsen in Spanje fors gestegen


Het aantal camperplaatsen in Spanje is in minder dan tien jaar met bijna een factor vijf gestegen. Dat meldt de nieuwssite Spanje Vandaag, op basis van cijfers van de ASEICAR, de Spaanse zusterorganisatie van de KCI.


Volgens gegevens van deze organisatie is de stand momenteel 904. In de database van Campercontact.com staan er momenteel zelfs 1.181. Ook met de groei van het aantal campers gaat het hard: in een jaar tijd steeg het aantal met 22 procent. 

Het lijkt erop dat veel gemeenten net als in Nederland hebben ontdekt dat de camperaar geld in het laatje kan brengen voor de lokale economie. Ze geven gemiddeld zo’n honderd euro per dag uit in winkels, bars, restaurants, apotheken en tankstations. Voor kleine gemeenten is dit vaak reden om een camperplaats aan te leggen, liefst niet al te ver van het centrum. Veel camperplaatsen hebben ook voorzieningen, zoals sanitair, elektriciteit en soms ook wifi.

Reacties


Wij zijn meestal lang op reis met de Frankia 550. Brandstof is echt onze grootste kostenpost. Verder alles Butget. Zo doen we dat al 20 jaar en nog niet Failliet.
Als je op een flat woont is het heerlijk het zomer seizoen er op uit te trekken. Camperplaatsen zijn voor ons prima.
In zuid Europa maken we ,indien nodig, eerst de plaats schoon.
Helaas niet alleen daar. De zwerver.
In Benageber is wel een restaurant, en daar kan je dagelijks een menu del dia eten. Dit alles voor een kleine prijs.
Ook is er een klein supermarkt die om 09.30 uur open is.
De gemeenten krijgen denk ik eu subsidie en die moeten gebruikt worden ,sport en recreatie.
Soms wordt het vermeld hoeveel subsidie 2 of 3 ton is heel normaal lijkt wel.
Voorbeeld is Benageber ,schitterende cp met badkamers en warme douches ,wordt elke dag schoongemaakt ,water,afvoer en alles gratis.
Dorpje stelt niks voor ,geen tankstation,geen restaurant,heel kleine supermarkt ,niet mogelijk om daar 100€ uit te geven.

Ron
Ik vind e100 per dag = e3000 per maand ook een dikke duimbedrag. Dat blijkt alleen al uit de getallen, die hij noemt. Ik heb een minimum loon en ik ben de enige camperaar niet. Dan ben ik na 1 week al failliet, met alle vaste lasten die ik daarbij nog heb, zoals 25% zorgverzekering. Degene die dat verzonnen heeft, heeft blijkbaar een heel hoog inkomen, die hij als norm stelt. Voor mij maak je je compleet ongeloofwaardig naar gemeentes e.d.
Ik vind e100 per dag = e3000 per maand ook een dikke duimbedrag. Dat blijkt alleen al uit de getallen, die hij noemt. Ik heb een minimum loon en ik ben de enige camperaar niet. Dan ben ik na 1 week al failliet, met alle vaste lasten die ik daarbij nog heb, zoals 25% zorgverzekering. Degene die dat verzonnen heeft, heeft blijkbaar een heel hoog inkomen, die hij als norm stelt. Voor mij maak je je compleet ongeloofwaardig naar gemeentes e.d.
ik woon in Spanje ,Torrevieja,
Denk dat jullie Hollandse prijzen noemen.
3 gangenmenu incl.wijn of bier 8,95€ p.p in restaurant hoor.
Veel restaurants tussen 10 en 15 €.
Het is zoeken om meer dan 25 € uit te geven p.p.
Diesel bij La Zenia 1,05 €
Het leven in Spanje is veel goedkoper dan in Nederland .
Wij hebben maar max.100 € per week nodig voor boodschappen ,2 personen.
En ook nog iedere dag mooi weer.
Heerlijk land om te wonen als je niet hoeft te werken.
Ron
Er zijn mensen die niet goed lezen, er staat; GEMIDDELD 100,- euro per dag. Ik geef ook niet elke dag 100,- euro uit maar als ik ergens diesel tank kom ik al aardig in de buurt van die 100,- euro. Het eten kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, elke dag in de snackbar cq pizzeria eten lijkt mij niks en in een restaurant eten voor 30,- euro pp (incl. de wijn) is niet duur vind ik.
beste meneer Stoop: 60 euro voor een hapje eten en drinken???
Beste Willem Verkaar, met z’n tweeën een hapje eten en drinken € 60,- ‘s morgens ergens koffie drinken met appelgebak € 12,- even winkelen € 28,- totaal € 100,- misschien dat u iemand bent die niet zoveel uitgeeft maar ik denk dat dat niet voor de gemiddelde camperaar geldt.
Hans
Met groet, nu vanuit Berlijn.
Geweldige camperplaats bij Joep en Ankie in Hondón de las Nieves, dáár mochten we inderdaad de stoelen gewoon buiten zetten, maar dat is niet de gewoonte op een camperplaats. Houd er alsjeblieft rekening mee, vertoon géén camping gedrag waar dat niet is toegestaan, laten we die vele camperplaatsen die er nu zijn, alsjeblieft netjes "bewonen" zoals het hoort. Dank namens zwerf opa en oma van der Vliet
Hoe die 100,- € per dag bij elkaar zijn gekomen, zou ik graag willen weten😳 Dit lijkt me veel te hoog!
Fijn nieuws nu wij voor de maanden mei en juni naar Gibraltar reizen en wij voldoende tijd voorzien om op diverse plaatsen te overnachten en/of te verblijven

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht