NKC eist opening gijzelstalling Ermelo


De advocaat van de camperclub NKC heeft de verhuurder van caravan- en camperstalling Carivan in Ermelo gesommeerd ervoor te zorgen dat campereigenaren uiterlijk komende vrijdag toegang krijgen tot hun eigendommen in de stalling. Zo niet, dan overweegt de NKC nadere stappen.

 

Rond de stalling is een onduidelijke situatie ontstaan, omdat de eigenaar van de stalling, die de hal aan de eigenaar van Carivan verhuurt, campereigenaren de toegang tot hun eigendommen ontzegt. Dit omdat Van Oostrom de huurpenningen niet zou hebben voldaan. De eigenaar vraagt campereigenaren daarom 600 euro te betalen, voor ze hun camper mogen ophalen, zo melden gedupeerden.

Vreemde zaak

“Een bijzonder vreemde zaak”, zegt manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC. “De camperbezitters hebben een overeenkomst met de verhuurder van stallingruimte, niet met de eigenaar van de hal. En zij hebben de huur wel netjes betaald. Feitelijk worden de campers gewoon in gijzeling genomen.”

Een oproep van de NKC aan gedupeerden zich te melden bij de NKC, heeft een tiental reacties opgeleverd, met wisselende verhalen. Een aantal mensen wacht al weken op uitsluitsel, sommige hebben hun camper wel kunnen ophalen en een enkeling heeft dit kunnen doen door eerst 600 euro bij de eigenaar van Carivan op te halen.

'Snel oplossen'

“Het is te gek voor woorden”, zegt Jelmersma. “Je vertrouwt je kostbare bezit toe aan een bedrijf, omdat je wilt dat het veilig staat en dan krijg je dit, bij de start van het camperseizoen. Mensen willen eropuit. Dit moet echt heel snel opgelost worden.”

Daarnaast heeft de advocaat van de NKC de eigenaar van Carivan aansprakelijk gesteld voor door gedupeerden geleden en nog te lijden schade in deze zaak.

Reacties


Gelukkig is de zaak inmiddels opgelost.
Laat overigens duidelijk zijn dat het hier genoemde retentierecht niet van toepassing is of was.
Wat de gebouweigenaar deed was afpersing en dus strafbaar.
Ik lees dat er gesommeerd wordt om de camper/caravan Zaterdag tussen 9:00-12:00.
Het lijkt mij dan ook verstandig om dat inderdaad te toen mits dit zonder financiële afwikkeling gaat.
Laat ik er voor de duidelijkheid bij vertellen doe het nu het nog kan.
De eigenaar heeft een hele sterke juridise positie, namelijk het Retentierecht dat houd inderdaad in dat hij de gestalde voertuigen niet eerder hoeft af te geven na betaling.
Een rechter zal hier dan ook geen uitkomst bieden voor de gedupeerden, hoe spijtig dan ook.
Bij mij is het nog gekker. Ik zit momenteel in Portugal in mijn camper. Ik wilde op 14 januari de camper halen en de heer van Oostrom vroeg mij € 600,- te leen, voor 1 februari terug te betalen. Ik wacht nog steeds op mijn geld. Als ik hem mail krijg ik geen antwoord.
Ik zoek nu een andere stalling en vind dat ik 5 maanden stallingshuur terug moet hebben.
Gisteravond 7 maart heeft iedereen een brief ontvangen van de eigenaar van de stalling, dat iedereen gesommerd wordt om zaterdag tussen 9:00 - 12:00 uur zijn wagen op te halen.
Erg vervelende zaak. Dank dat uw advocaat aktie heeft ondernomen. Laten we hopen dat het vlug opgelost zal zijn.
is het mogelijk een bericht te krijgen wanneer er toegang is om de camper op te halen? Voor het hek te gaan staan wachten is ook geen optie. Wat raad u ons aan?
Ons bericht om uitleg van de situatie aan Cees van Oostrum heeft ook geen reactie opgeleverd.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht