Meer camperplaatsen in Hoek van Holland


Er komen meer camperplaatsen in Hoek van Holland. Dat is de conclusie na een overleg dat NKC-camperplaatsspecialist Hans Pronk onlangs heeft gehad met de betrokken ambtenaren. In dit overleg was het uitbreiden van de camperplekken het enige agendapunt.

Uitbreiding camperplaatsen

Er is voorkeur uitgesproken voor drie locaties, inclusief het handhaven van de huidige plekken aan de Koningin Emmaboulevard. De gemeente wil behalve de uitbreiding ook oplossingen voor handhaving en een mogelijk reserveringssysteem. Pronk heeft geadviseerd de nieuwe locatie te laten beheren door de beheerder van de camping. In april gaat het ambtelijk advies naar het college.

Inmiddels zijn op de camping Hoek van Holland, die eerdaags op Campercontact komt te staan, voorzieningen gemaakt voor het legen van het cassettetoilet, het lozen van afvalwater en het innemen van schoon water. Bezoekers van de locatie aan de Emmaboulevard worden hiernaar verwezen. In 2017 werd er een proef gestart met vijf camperplaatsen aan de Koningin Emmaboulevard. Uit de evaluatie van 2018 bleek dat een succes te zijn: de plaatsen waren vaak bezet.

Reacties


In tegenstelling wat André schrijft kun je beter de achterkant iets over de stoep laten steken, anders sta je te ver op de rijbaan.
In tegenstelling wat André schrijft kun je beter de achterkant iets over de stoep laten steken, anders sta je te ver op de rijbaan.
Je kan ook vanaf de andere kant de camperplekken benaderen en hem er zo indraaien met het raam naar de waterweg gericht. Voordee je kijkt dan richting zee en jezuïet dan wat er komen gaat. Ook hou je langer licht binnen, omdat je op het westen gericht staat.
Als er nieuwe camperplaatsen aan de boulevard worden gerealiseerd dan zou ik de plaatsen inrichten voor Europese campers met de voorruit naar de waterweg en de opbouw deur welke aan de rechtse kant is ook aan de waterweg kant. Dit houd in dat je de camperplaatsen zoals nu gelegen 120 graden naar links moet draaien. Je kunt dan aan de rechterzijde van de weg met de rijrichting mee zo de plaats oprijden. Nu moet je de weg oversteken en achteruit inrijden anders zit de opbouw deur aan de wegkant. Wel makkelijk voor de Engelse campers met hun opbouw deur aan de linkerkant van de auto!

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht