Gedupeerden stalling Carivan krijgen meer tijd

Eigenaren van campers en caravans die in de stalling Carivan te Ermelo staan, krijgen meer tijd om hun eigendommen op te halen. Dat heeft eigenaar Lisuda Vastgoed BV van de hal op aandringen van de NKC schriftelijk toegezegd.

Stalling Harderwijk


Camperbezitters hebben hiertoe de gelegenheid op zaterdag 9 maart van 9.00 tot 12.00 uur, op donderdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Ook heeft de eigenaar van de hal toegezegd dat campers en caravans die op die dagen niet worden opgehaald, elders op het bedrijfsterrein worden geplaatst en niet op de openbare weg. Deze kunnen dan eventueel ook later worden opgehaald.

Rond de stalling zijn problemen ontstaan, doordat huurder Carivan van de hal geen huurpenningen heeft betaald aan de eigenaar van de hal, Lisuda Vastgoed BV. Deze besloot daarop de hal op slot te doen en huurders van stallingruimte alleen toe te laten na betaling van 600 euro. Toen vervolgens bleek dat Carivan en Lisuda de problemen in een gesprek niet konden oplossen, zegde Lisuda de huur op, met de mededeling dat de hal uiterlijk komende maandag 11 maart leeg opgeleverd zou moeten worden.

“We zijn blij dat huurders van stallingruimte een week meer tijd krijgen om hun bezit in veiligheid te stellen”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Maar het blijft natuurlijk te gek voor woorden dat mensen op stel en sprong op zoek moeten naar een andere stalling, terwijl ze veelal voor een heel jaar hebben betaald. Je denkt je bezit toe te vertrouwen aan een veilige stalling en dan is dit het laatste dat je kan verwachten. We zijn hier echt nog niet klaar mee.”