Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis


In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

De camperplaats in Sas van Gent


De gemeenteraad van Terneuzen kwam vorig jaar al met nieuwe regels voor camperplaatsen. De aanleiding was dat mini-campinghouders in Terneuzen bezwaar hadden aangetekend tegen het gratis beschikbaar stellen van de camperlocaties. Ook stonden met name op de camperlocatie in Sas van Gent vaak veel meer campers dan toegestaan.

Volgens de nieuwe regels zouden camperaars ook moeten gaan betalen, 9 euro per dag. Daarnaast zou 180.000 euro worden geïnvesteerd in onder meer voorzieningen en uitbreiding van de camperplaats in Sas van Gent. Vijf mini-campinghouders tekenden daarop met succes protest aan, omdat de gemeente hiermee concurrentieregels niet zou naleven.

 

Nieuw plan goedgekeurd

Nu is het nieuwe plan door de gemeenteraad goedgekeerd. Dit plan is in samenwerking met camperplaatsenspecialist Henk Zandstra van de NKC ontwikkeld en voldoet aan de regels van de Wet markt en overheid, aldus wethouder Jack Begijn. Camperaars moeten voor de locaties aan de Otheense Kreek in Terneuzen, de Kinderdijk in Axel en de Bernhardstraat in Westdorpe 8,10 euro per dag betalen. Dat is volgens de gemeente kostendekkend en daarmee juridisch afgedekt.

De gemeente komt naar eigen zeggen de mini-campinghouders tegemoet door de camperlocatie in Sas van Gent door een particulier te laten exploiteren. Dat moet bij inschrijving gebeuren.

Camperplaats met potentie

In het plan zijn ook opnieuw investeringen in de camperplaatsen opgenomen. Concreet: 22.000 euro in de vier buiten Sas van Gent en maximaal 100.000 euro in Sas van Gent. De investering in Sas van Gent gebeurt in overleg met de toekomstige exploitant, die zelf 10 procent moet bijleggen.

Henk Zandstra van de NKC heeft geadviseerd over de investeringen. “In potentie is de camperlocatie in Sas van Gent prachtig, de locatie is schitterend, alleen is er nu niets meer dan een strook gras. Door hier in te investeren, kan het dorp zich op de kaart zetten, wat de lokale middenstand alleen ten goede komt.” 

Nog steeds weerstand

Ook met het nieuwe beleid zijn de eigenaren van de mini-campings het niet eens. Zo laat Reina Schilt van mini-camping ‘t Sluisje bij Hoek mede namens haar vier collega’s alvast weten weinig in het plan te zien. Ze zijn het er niet mee eens dat gemeenschapsgeld wordt gebruikt om de campings te beconcurreren. De Recron heeft overigens geen bezwaren tegen de plannen. Omdat volgens de belangenorganisatie er geen campings dusdanig dichtbij liggen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat.

Reacties


Een redelijke prijs betalen voor en camperplaats is geen probleem, er moeten dan wel de basisvoorzieningen aanwezig zijn natuurlijk. Maar zijn die in de gemeente Terneuzen overal aanwezig?? Als in Sas van Gent een prive persoon de CP gaat beheren hou ik mijn hart vast ivm de prijs. Wanneer gaan campinghouders in Nederland nu eens beseffen dat tijden veranderen??
Wij reizen vaak ln Nederland en staan bijna altijd op betaalde camperplaatsen . Omdat wij stroom nodig hebben voor onze e-bike's . De keren dat wij op gratis plaatsen stonden werden er vaak plaatsen ingenomen door lokale bewoners die de plaats als camper stalling gebruikten , wat het er ook niet gezelliger door maakte.
We hebben met heel veel plezier op mini-camping
'het Sluisje ' bij Terneuzen gestaan. (oktober 2018) Op fietsafstand van het centrum van Terneuzen. We zijn gaarne bereid om iets meer te betalen voor een mooie plek met alle voorzieningen bij de hand. De appeltjes van de boomgaard waren heerlijk.

Ik zie dat veel camperaars teleurgesteld zijn als een gratis plaats ineens een betaalde plaats wordt. Ik heb daar niet zo veel problemen mee. Als de plaats goed is en je water en toilet kan legen dan mag daar best voor betaald worden . Dan vind ik 10 euro een redelijk bedrag. Voor niets gaat de zon op. Mij is bekend dat veel Nederlanders een hekel hebben aan betalen. Ik vind het ook niet altijd prettig maar bij een mooie plaats vind ik dat niet erg.
Wij zijn afgelopen jaar 140 dagen wezen camperen ,moeten wij dan op campings staan tegen gemiddeld 40 Europa dan wordt hetcamperen duur tewijl wij alles aan board hebben.

Wij gaan daarop vrijwel altijd op en camperplaats staan
Wij hebben er ook gestaan Het hoge gras in Sas van Gent vonden we niet erg De middenstand zag ons graag komen maar als we daar nu voor moeten betalen en het begint met 9 Euro en dat het straks oploopt naar 20 Euro want die particulier wil er ook geld aan verdienen slaan wij Zeeland wel over
Belachelijk, dat voor geen voorzieningen betaald moet worden. De woningeigenaren, die liever zelf ook geen campers willen, moeten zich diep schamen. Jammer en geen reclame voor Zeeuws Vlaanderen.
We hebben een aantal dagen met veel plezier op de camperplaats in Sas gestaan. De camper op de (mijn) foto in dit nieuwsbericht is onze camper. Als wij ergens staan kunnen we 4 a 5 dagen zonder voorzieningen. De €9/dag zou dan 4 dagen zijn voor parkeren en een keer 150 liter water. Een minicamping heeft veel te veel voorzieningen die we niet nodig hebben. De gemeente gaat nu investeren, met ons belastinggeld, in voorzieningen waar voor we vervolgens ook nog eens voor moeten betalen. Koekje van eigen deeg. We zijn nu in Portugal en komen van een camperplaats in de gemeente Esposende (sitecode: 46128): Gratis water, gratis lozen en gratis wifi. Ook nog een leuk uitzicht op een vlak verhard terrein. Zo kan het ook. Het lokale bedrijfsleven profiteert daarvan. Vergeleken met o.a. Portugal is Nederland voor camperaars een achtergebleven kortzichtig land. In Portugal mag je in principe overal overnachten op een parkeerplaats [P]
We hebben op een camping, c.q. camperplaats gestaan vlak bij Breskens (De Ploeg in Roede).
Wat een waardeloze camperplaats voor veel geld, meer dan €20.
Veel lawaai langs de weg.
Allemaal vlak op elkaar met nul privacy.
Heel matig sanitair achter op de camping met vaste staanplaatsen, verder niets !!!
Minicamping houders moeten niet zeuren is ook mijn mening.
Als je geld vraag vor een camperplaats mag je daar ook wat voor verwachten !!!
Pieter de Jong
We hebben op een camping, c.q. camperplaats gestaan vlak bij Breskens (De Ploeg in Roede).
Wat een waardeloze camperplaats voor veel geld, meer dan €20.
Veel lawaai langs de weg.
Allemaal vlak op elkaar met nul privacy.
Heel matig sanitair achter op de camping met vaste staanplaatsen, verder niets !!!
Minicamping houders moeten niet zeuren is ook mijn mening.
Wij wonen in de buurt en hebben zelf al meerdere keren daar gestaan , een heerlijk rustige plek waar je de schepen voorbij ziet gaan. Ook lekker in de zon hopelijk mag camping gedrag straks nog steeds want daar is het een mooie plek voor. Wanneer we zelf met de camper rond reizen maken we regelmatig gebruik van campings zodat je er wat langer kunt staan en kunnen douchen en je stoelen kunt laten staan wanner we een dag fietsen of wandelen. Zeker ook in Nederland, want het is een leuke manier om je eigen land te leren kennen en de mooie plekjes te ontdekken. Er zijn camperaars die alleen de gratis plekken opzoeken , geen probleem moet een ieder zelf weten, maar een bijdrage voor het onderhoud en afvoer vuil water, chemisch toilet en inname schoonwater lijkt me heel normaal.
Als ik eea lees dan denk ik vaak dat ik tot de armere camperaars behoor. Iedereen vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je nergens voor nix kunt staan. Ik vraag mij af waarom in dit geval de toekomstig uitbater zelf maar 10% hoeft mee te nemen. Ja en ik weet ook dat de zon voor nix opgaat en het overige niet. We hebben echter ook nog mensen die van net iets meer dan een AOWtje rond moeten komen en toch een campertje willen rijden. Deze mensen zie ik echt niet 30 dagen X 10€ betalen. Overigens geef ik het ook liever uit aan de plaatselijke middenstand i.p.v. een camperplek, die vaak veel te duur is. Je kunt nl. iedere eurie maar EEN keer uitgeven.
Beste Motorhome fanaten bij deze vinden wij het maar heel
normaal om een kleine bijdrage te betalen indien de overnachtingsplaats voorzien is van enige service graag komen wij naar deze plaatsen heen!
Erika
Beste camperaars, gratis gaat de zon op en dat is dan ook het enige! Wil je op een redelijke plek staan dan moet je gewoon de knip trekken. Naar gelang de faciliteiten op zo'n plek betaal je dan wat meer of minder. Ik heb het dan voornamelijk over het blijven staan voor de nacht. Dagrecreatie zonder voorzieningen is een ander verhaal en daar zijn nog genoeg plekjes voor in NL.
Ik begrijp heel goed het standpunt van de Mini camping eigenaren dat er met overheidssteun plekken worden gecreëerd is natuurlijk zeer oneerlijke concurrentie.
Wil je nu echt gratis en voor nop, ga dan op parkeerplaatsen langs de snelweg staan en dan ook het liefst op 20mtr plekken voor de vrachtauto's. Ik toeter je dan wel aan de kant!
Fijne vakantie!
Vreemd dat sommige camperaars voor iedereen lijken te spreken. Wij staan voor 80% op campings . Dus het verhaal dat trekkende camperaars NIET op campings staan is NIET waar. En het zou fijn zijn als iedereen eens wat meer respect zou hebben voor elkaar. Laat mensen met een camper op een camping staan als zij dat willen. En wij staan daar ook ALTIJD maar een paar dagen.
Camperplaatsen met nauwelijks voorzieningen slaan wij over. En ik neem aan dat wij daar zelf over mogen beslissen. Wij zoeken ook geen zwembad, glijbaan o.i.d. maar vinden het gewoon gezelliger op een camping! Er zijn genoeg campings die dit concept aanbieden. Dat wij daar voor moeten betalen vinden wij niet erg! Dus graag voor uzelf spreken!
Ikzelf woon in Zuiddorpe (gemeente Terneuzen) en zou nooit op Axel gaan staan. Drukke weg en piepkleine plekjes. Sas daarentegen is qua locatie prachtig, maar soms zeer druk. De minicampinghouders zijn echte zeurpietjes. Als ik zelf camper dan ga ik zo weinig mogelijk op een camping staan en het liefst op een plek waar ik krijsende geen kinderen om mij heen heb. Nee, geef mij maar Frankrijk. Daar kan je nog vaak, met toestemming van de "Marie", zelf een plekje zoeken zonder dat flauwe gedrag van zo'n minicamping.
Gewoon te belachelijk voor woorden. Ik zou nooit op een camping gaan staan met de camper. Nu gratis is ook echt wel de wereld uit en als er voorzieningen zijn dan mag er ook een prijskaartje aan vast hangen. En ook is er weer werk voor een persoon gecreëerd voor ontvangsten en onderhoud. Dus laten we met zijn allen weer tevreden zijn dat de plaatsen blijven en zeker niet verdwijnen.
Gewoon te belachelijk voor woorden. Ik zou nooit op een camping gaan staan met de camper. Nu gratis is ook echt wel de wereld uit en als er voorzieningen zijn dan mag er ook een prijskaartje aan vast hangen. En ook is er weer werk voor een persoon gecreëerd voor ontvangsten en onderhoud. Dus laten we met zijn allen weer tevreden zijn dat de plaatsen blijven en zeker niet verdwijnen.
Eigenlijk is het heel simpel. Op een camping recreëer je in een tent of caravan. Meestal niet voor een paar dagen, maar vaak voor een wat langere periode.
De 'rondreizende' camperaar is echt een ANDERE doelgroep!
Die heeft gewoon behoefte aan een goede plek om 1 of 2 dagen te staan. Geen electra, geen sanitair (wel service!), geen speelveld, geen zwembad, geen winkel, geen animatie, ....
Wil je als camperaar in een mooi gebied wel langer recreëren, kies dan voor een camping en geniet van alle service!
Mooi voorbeeld: in Chambon-sur-Voueize: Begin van het dorp naast de parking van de InterMarché een groot grasveld met 2 picknick banken, 4 stroomaansluitingen, service zuil en 13 mooi, vlakke campervakken. EN op 50 meter de mogelijkheid om een was te draaien en te drogen. Dit is dus helemaal ingericht op de 'camper-nomade'! O ja: Gratis! Hier geef je dus graag je geld uit aan de plaatselijke middenstand (in plaats van aan de campingwinkel).
De mini-campings hanteren doorgaans het dubbele tarief. Ze hebben vaak voorzieningen die tussen een camperplaats en een camping in zitten. En daar moet voor betaald worden.
Als camperaar heb je daar vaak geen behoeft aan omdat je grotendeels zelfvoorzienend bent.
Ik vergelijk het met een zwembad waar je voor moet betalen versus een zwemplas waar je gratis of tegen parkeerkosten heen kunt. Het zwembad heeft voorzieningen zoals kleedhokjes, douches, glijbaan enzovoort. Een zwemplas heeft vaak niet meer dan een stuk gras of zand en water. Zou je dan voor die plas ook een bedrag moeten neerleggen als je daar heen wilt ipv naar een zwembad? Voor parkeren wel, maar voor het niet hebben van de andere voorzieningen?
Waarom dan wel extra betalen voor een overnachtingsplek boven de parkeerkosten als ze geen eens een voorziening hebben voor het lozen van toilet en grijs water en voor het innemen van water en/of stroom?
Volgens mij zijn veel campingeigenaren alleen maar uit op extra inkomsten terwijl ze niet zijn ingesteld op campergasten......
Waarom dan wel voor camperplekken
Ik ben het niet eens met de minicampinghouders.
Ik zoek een camperplaats en geen minicamping.
Heb niet voor niks een camper gekocht in plaats van een tent.
Ik voel mij een heel andere doelgroep.
Ik snap de campingeigenaren juist heel goed. En ik snap soms maar weinig van mijn collega camperaars. Zoals de reactie krijgen we voor 9€ dan ook voorzieningen. Denk even goed na voordat we dat steeds blijven zeggen. 9€ mensen als je daar 24 uur staat dan betaal je een paar dubbeltjes per uur. De verbolgenheid dat het alleen een parkeerplek is en dus niet zou mogen kosten is mijn inziens bizar. Overal betalen we voor parkeren. Ik zie die tegemoetkoming van 9 euro dan okk meer als het betalen van de faciliteit parkeren en mogen overnachten. Stop het gemopper toch over die paar euro laten we tevreden zijn.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht