Camperen bij Denen in de tuin


In Denemarken kunnen camperaars bij 180 particulieren overnachten met hun camper. Tenminste, als ze lid worden van de nieuwe organisatie Pintrip.


De 180 particulieren stellen samen zo’n 500 overnachtingsplaatsen ter beschikking. Na het aanschaffen van het lidmaatschap voor een jaar van 225 Deense Kronen (ongeveer 30 euro) zijn de overnachtingen gratis. Op iedere plaats zijn campers een etmaal welkom. Camperaars krijgen niet alleen een plek om te overnachten, ze kunnen ook bij hun gastheer terecht voor toeristische tips. Honden zijn op bijna alle overnachtingsplaatsen welkom. De campers dienen wel zelfvoorzienend te zijn; er zijn bijna geen faciliteiten op de overnachtingsplaatsen.

Routeplanner en tips

Behalve het benodigde Pintrip-vignet krijgen camperaars die lid worden ook een Engels- of Duitstalige gids en toegang tot de database met overnachtingsplaatsen op de website van Pintrip. De website bevat behalve de adressen ook een gedetailleerde routeplanner en heel veel toeristische tips. Het eerste Pintrip-lidmaatschap loopt van 31 maart 2019 tot 31 maart 2020.

Reacties


Is een mooi initiatief en leuke toevoeging voor de reis door Denemarken. Ik zie dat je deze nu ook voortaan makkelijk in Nederland kunt bestellen op www.camperreiswinkel.nl
Allereerst waarom worden reacties soms drie keer herhaald?

De optie op bij particulieren te staan in Denemarken hebben wij vorig jaar ontdekt. Zonder speciale gids te vinden via de campercontact app. Onder bij 'bedrijven of particulier'. Gids loont als je vaker bij particulieren wilt staan natuurlijk. Maar let wel dat de particulier maximaal 3 plaatsen mag hebben. Uit ervaring weet ik dat door omliggende campings daarop wordt gelet en gaan klagen. Ook niet iedere particulier in de gids staan of willen staan.
Er bestaat al een dergelijke organisatie (Amerikaans, maar met worldwide toepassing incl. Europa), waarvan wij met veel plezier gebruik hebben gemaakt. https://www.boondockerswelcome.com/
Is er misschien ook een digitale versie, via de app?
Bij mij in Zweden kunnen ze gratis en zonder lidmaatschap overnachten met een camper.
Waar kan ik dat bestellen ?
Ik wil daar graag gebruik van maken

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht