Bestelbusbanden presteren onder de maat


Het is niet best gesteld met de kwaliteit van banden die voor bestelbusjes worden gemaakt. Dat blijkt uit een ANWB-test van zestien zomerbanden van de maat 215/65 R 16 C, waarbij de C staat voor commercial of cargo. Deze banden worden ook wel gemonteerd onder campers.


Van de zestien banden scoorden er vijf voldoende, twee matig en de rest ronduit slecht, zo blijkt uit de resultaten. Niet een band kreeg het predicaat goed, laat staan zeer goed. Vooral op nat wegdek vielen veel banden wat betreft remweg door de mand. Op droog wegdek waren de resultaten op één band na voldoende tot goed, maar ook hier presteerde geen enkele band zeer goed.

Slijtvastheid en brandstofverbruik

Opvallend is dat alle geteste banden wel goed tot zeer goed scoren als het gaat om slijtvastheid en op het gebied van brandstofverbruik.

De volledige test is hier te vinden, op de website van de ANWB.

Reacties


Test stond beschreven in camperreis magazine, en ben zelf automekanieker en weet waarover ik schrijf.
In uw reactie geeft u geen enkel voorbeeld hoe in de praktijk zou blijken dat de door u gekozen banden ,,beter,, zouden zijn.
Anderen testen echt op alle belangrijke zaken die de verkeersveiligheid dienen. Alleen al het in de zomer rijden met een 4 seizoenenband geeft aan dat u niet volledig op de hoogte bent van weggedrag en veiligheid voor medeweggebruikers.
Wij rijden al 17 jaar met camper en hebben al 175000, en km gereden. Vroeger altijd met Michelin camperbanden gereden, en zij de laatste jaren over gegaan naar Continental 4 sezoens banden overgestap. Deze zijn bij droog nat en sneeuw wegdek vele malen beter dan Michelin. Het vebruik is het zelfde maar veel minder rol geluid .en perfecte wegligging en voor de veiligheid moet men ze toch om de 6 jaar vervangen of 60000km , en moet ze niet wisselen in winter of zomer.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht