Apk-keuring straks ook in andere EU-landen


Voertuigen met een Nederlands kenteken kunnen straks in een andere EU-lidstaat een apk-keuring krijgen. Het keuringsbewijs is dan ook geldig in Nederland, zo meldt het Algemeen Dagblad.


Hiermee wil minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat personen en bedrijven tegemoetkomen die een voertuig bezitten dat lange tijd niet in Nederland komt. Denk aan camperaars die langdurig door Europa reizen. Het voertuig heeft een Nederlands kenteken en is dus gebonden aan een algemene periodieke keuring in het thuisland. Soms moeten camperaars hier duizenden kilometers voor terugrijden.

Experiment

Tot 1 oktober 2018 heeft al een experiment gelopen waarbij zeven Spaanse apk-stations in de regio rond Barcelona en Sevilla een apk mochten uitvoeren, die dan in Nederland werd geaccepteerd. Er was specifiek voor Spanje gekozen, omdat relatief veel verzoeken voor deze dienstverlening kwamen van pensionado’s daar.

Nu heeft de minister besloten de regeling definitief te maken voor de hele Europese Unie. Het is nog niet duidelijk wanneer de regeling ingaat. 

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht