Impuls voor camperplaatsen in Vlaanderen


De komende tijd krijgt Vlaanderen er een flink aantal camperplaatsen bij, met ruimte voor in totaal 230 campers, waarvan 170 aan de kust. Dat meldt de Westtoer, een Vlaamse overheidsorganisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen. De provincie West-Vlaanderen heeft voor de aanleg een subsidie van 643.000 euro ter beschikking gesteld.

Nieuwe camperplaats in Blankenberge

De impuls voor het campertoerisme komt na een oproep van de provincie om plannen in te dienen voor de aanleg van camperplaatsen. Dat heeft geleid tot veertien goedgekeurde plannen, waarvan zes voor camperplaatsen aan de kust.

Stimuleren aanleg camperplaatsen

De provincie wil de aanleg van camperplaatsen stimuleren omdat ook in België het aantal campers snel groeit en de vraag naar overnachtingsplaatsen groter is dan het aanbod. Daarbij komt dat de gemiddelde camperaar aardig wat geld in het laatje brengt, zo heeft Westtoer berekend: los van de overnachting zo’n 37 euro per persoon per dag.

De verwachting is dat dit jaar nog een flink deel van de geplande locaties gerealiseerd wordt.

Reacties


Helaas, je ziet steeds meer in Europa dat camperplaats-terreinen worden gebouwd door grote organisaties. Door het grote geld dat ze beschikken, weten ze de gewildste camperplekken op te kopen, Terrein van nutsvoorzieningen voorzien , grote slagboom plaatsen en betalen maar. Prettig voor de gemeente zij regelen alles tot de gebodsborden van ¨parkeren van campers¨ toe. Jammer voor mij dat het die kant op gaat.
Het blijft een gemiste kans dat de overheden , zowel in Belgie als in Nederland alleen maar luisteren naar de Camping organisaties . We stonden een poos terug op de CP van Grobbendonk Noord-Oost van Antwerpen een ruime parkeerplaats met water ,wc lozen en afval water lozen.
Deze CP is tot stand gekomen door de inzet van Suske Verhaegen ex Prof Wielrenner en ook Camperaar .
Op een zaterdagavond kwam de Burgemeester met echtgenote langs om te vragen wat we er zochten en wat er eventueel veranderd moest worden . Kijk dan ben goed bezig als Overheid. Wat mij betreft hoeft er niets te veranderen deze CP is perfect . Leuk stadje , veel fiets routes kortom prima
Vele mooie Camper kilometers gewenst .
Groetjes Piet
Gaan graag net over de grens in Nederland op een boerderij camperplaats. Een plaatsje om te staan en sani voor €12. Meer moet dat niet zijn. Al die camping luxe is niet aan ons besteed. Hopelijk zit er bij die nieuwe camperplaatsen van die eenvoudige betaalbare plaatsen tussen. Veel campergenot ! 🤗
Groot gelijk Riudy.
Een eerste wat de doorsnee camperaar wilt is een plek om te mogen staan. Neem daar de nutsvoorzieningen nog bij (vers water , lozen vuilwatertank en toiletcassette , en eventueel nog stroomvoorziening) dan is hij de hemel te rijk. Al de rest is zoals je zegt luxe.
Ik kan mij geheel aansluiten riudy de backer
Het ergste in Vlaanderen is dat het steeds weer gebeurd onder druk van de campinglobby en dat NOOIT de gedachten van de motorhomeclubs gevraagd wordt, tenzij die ook afhangen van één of andere campingclub.
De luxe die ze steeds aanbieden is voor het grote deel van de camperaars onnodig en dus veel te duur. Laat motorhomeclubs die onafhankelijk zijn gewoon eens zeggen wat er echt nodig is, dan pas zal men tot betaalbare resultaten kunnen komen. Neem aub een voorbeeld aan de ons omringende landen en zet de campinglobby buiten spel!
Als ze aan de kust dezelfde graaicultuur blijven hanteren dan is dit op voorhand een dood geboren kind. Maar dit is wel hoopvol en voorlopig geven we ze het voordeel van de twijfel.
Als het waar is dan zou ik zeggen dat het meer dan tijd is.
Wij lopen hopeloos ten achter zeker aan de kust wordt het openen van camperplaatsen fel tegengewerkt door de uitbaters van Campings ,die bijna overal in de plaatselijke gemeenteraden zetelen.
Nu nog de prijs ,als die meer dan 10€ is dan is het een hopeloos geval.
Super,nu in Frankrijk maar ga er zeker eens kijken

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht