Mogelijk camperlocatie naar Scheveningen


Een grote parkeerplaats aan het strand in Scheveningen kan mogelijk in de toekomst als camperlocatie dienen. De gemeente Den Haag en verschillende ondernemers zijn enthousiast en onderzoeken op dit moment de mogelijkheden.


Het gaat om de parkeerplaats aan het noordelijke havenhoofd. De parkeerplaats werd aangelegd voor het Beachstadion, maar verliest zijn functie met de komst van een parkeergarage in de nabije omgeving. Het idee is om gebruik te maken van de faciliteiten van het stadion.

De NKC is al jaren druk met de ontwikkeling van een permanente camperlocatie in Den Haag. Camperplaatsspecialist Hans Pronk: “Na Utrecht, Amsterdam en Rotterdam kan Den Haag niet achterblijven met een permanente locatie.” Het lastige aan Den Haag is volgens Pronk dat bijna iedere meter braakliggende grond een bestemming heeft. De stad breidt in rap tempo uit en er was tot nu toe geen plek te vinden voor een camperlocatie. “De gemeente heeft nu een enorme kans voor het grijpen. Hopelijk laat men die niet lopen.”

De tijdelijke locatie Camperpark Den Haag.


Op dit moment is er een tijdelijke camperlocatie in Den Haag. Deze heeft een vergunning voor vijf jaar en moet eind 2020 sluiten. Met zo’n 150 bezoekers per week heeft de locatie zijn bestaansrecht inmiddels bewezen, vindt Pronk. “Het zou ideaal zijn als de ondernemer van Camperpark Den Haag met het sluiten van de ene locatie direct kan openen op de locatie op de parkeerplaats aan het strand. Dan vergeet de camperaar Den Haag niet.”

De politieke partij Hart voor Den Haag vertelt enthousiast over het idee in het Algemeen Dagblad. Met een camperlocatie direct aan zee wil de partij Scheveningen verder op de kaart zetten als surfwalhalla. Ook de Vereniging Voor Strandtentexploitanten Scheveningen ziet toekomst in de locatie als camperplaats.

Hart voor Den Haag heeft het stadsbestuur schriftelijk verzocht om de mogelijkheden voor een surf- camperpark op het noordelijke havenhoofd te onderzoeken. Antwoord op deze vragen komt hoogstwaarschijnlijk na het zomerreces.

De sitecode van de huidige locatie in Den Haag is 41687.

Reacties


Ik lees dat je in verschillende steden camperplaatsen heeft en campings maar in div steden mag ik met mijn camper niet in.Is het niet mogelijk dat deze vereniging iets hier aan doe ?Hoe mag en moet ik rijden om geen bekeuring te krijgen dat risico loop ik liever niet.Wat doe iemand met een camper die rijd naar camperplaats c.q.camping en dat is het .Hopelijk hoor ik nog iets van de vereniging.
G.M.H.Steens
Mits redelijk betaalbaar is dit een goed idee, maar ik denk ook aan de bereikbaarheid van die plaats als Den Haag ook op het idee komt voor diesels milieu eisen te gaan invoeren, zoals dat o.a. in Rotterdam het geval is.
Een goede camperplaats op deze locatie lijkt mij geweldig
Maar nog geweldiger als er normale prijzen worden gevraagd per nacht voor 2 pers en hondje, in het hoogseizoen, want die zijn op het moment niet meer normaal,gewoon onbetaalbaar !
Goed initiatief! Ik hoop dat er nog veel kustgemeentes volgen.
Een goede camperplaats op deze locatie lijkt mij geweldig. Maar de connectie met surfen lijkt mij een mindere. Vlak bij deze plek was voor de herinrichting van de boulevard een surfdorp.
Het zou goed zijn om een maximum aan de verblijfsduur te koppelen; bijv. 3 dagen. Anders heb je het risico dat het toch een soort camping gaat worden waar velen lang willen blijven staan.
De voorzieningen kunnen zich beperken tot sanizuil/serviceplek en voor elke plek een stroomaansluiting. Het tarief per dag zou niet meer moeten zijn dan het tarief van 1 dag parkeren.
Iedere zichzelf respecterende stad zou een goede camperplaats moeten hebben. Zeker weten bestaansrecht.. En de camperaars besteden goed als ze de stad aandoen. Wij camperen ook door in de winter, en stedentrips zijn dan favoriet.
De prijzen moeten inderdaad wel naar gelang zijn, want helaas zien we soms woekerprijzen, da's jammer.
Prachtige camperplaats.
Het realiseren camperplaats Scheveningen is geweldig.
Wij mogen graag even naar den haag met de camper.
Maar de prijzen voor camperplaatsen zijn in deze plaats veel te duur.
Je kan voor een goedkoperebtariefbop een camping staan en daar zit het stroom ook bij in.
Sommige camperplaatsen zonder douche en stroom zijn naar verhouding te duur.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht