Elektrische Fiat Ducato in de maak


Fiat Ducato komt met een elektrische variant van de bus. De Fiat Ducato Electric is onlangs voor het eerst aan de pers getoond in Turijn. Of er ook plannen zijn om campers te gaan bouwen op het onderstel van de elektrische Ducato, is nog niet bekend.


Ongeveer drie van de vier in Europa verkochte campers zijn gebouwd op Ducato-basis. Normaal heeft de bus een dieselmotor, maar deze is uitgerust met een gloednieuwe elektromotor. Het uiterlijk en de ruimte van een Ducato zijn hetzelfde, maar dan in een emissievrije uitvoering. Fiat zegt dat de wagen in alle carrosserievarianten op de markt komt.

Snelheid max. 100

De actieradius voor de instapper komt neer op circa 220 kilometer, het topmodel haalt de 360 kilometer. De batterijen zijn verwerkt in de bodem van de Ducato. Je mag de Ducato Electric maximaal tot 1.950 kilogram beladen.
De elektromotor gaat 122 pk en 280 Nm koppel leveren. De topsnelheid van de Ducato Electric is elektronisch begrensd op 100 kilometer per uur. Dit is gedaan omdat bij hogere snelheden de actieradius drastisch naar beneden zou gaan.

De volledige elektrische Fiat Ducato komt in 2020 op de markt. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reacties


Leuk initiatief. Maar heb niet de illusue dat je een bijdrage aan een beter milieu levert . De print van een accuauto is gelijk aan 8 jaar dieselen voordat hij ook maar een kilometer gereden heeft. Van de actieradius geraaktde camperaar ook niet bepaald in extase.
Wordt de ondergrens van 3500 kg voor rijbewijs B ook opgehoogd, zoals in andere EU landen? straks worden de campers zwaarder door de grote accu's en dan moet iedereen een C1 rijbewijs halen met onzinnige vragen over laadbrieven en sjorbanden

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht