Winnaars verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019 bekend


Het Nederlandse publiek kiest campermodellen van Malibu, Knaus en Hymer tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019. Dat maakte de NKC op donderdag 17 januari bekend op de kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden.

Vijfduizend stemmen

Stemmen voor de camperverkiezing was mogelijk in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal. Dit jaar maakte een vakjury de voorselectie voor de verkiezing. Uit het aanbod van nieuwe campers in 2019 selecteerde deze drie exemplaren per categorie. Het publiek kon vervolgens via de website en op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stemmen. Ruim vijfduizend stemmen werden uitgebracht.

Winnaar buscamper: Malibu Van Charming

In de categorie buscamper is de Malibu Van Charming GT 640 LE het populairst. Met name dankzij het panoramaraam boven de cabine valt de buscamper op. Inzittenden hebben hierdoor een weids uitzicht. Bijkomend voordeel is meer hoofdruimte en daardoor een ruimtelijk gevoel. De camper heeft lengtebedden en is netjes afgewerkt, naar de maatstaven van het moederbedrijf Carthago.

Winnaar halfintegraal: Knaus Van Ti Plus

In de categorie halfintegraal gaan de meeste stemmen naar de Knaus Van Ti Plus 650 MEG. De Knaus heeft de onderscheiding voor een groot deel te danken aan de techniek van het basisvoertuig van MAN, dat identiek is aan de nieuwe Volkswagen Crafter. Verder zijn de goede rijeigenschappen en de hoogwaardige, solide en wintervaste opbouw doorslaggevend.

Winnaar integraal: Hymer B Klasse Moderncomfort

De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I is de winnende camper in de categorie integraal. De Hymer B Klasse heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De 690 van deze serie heeft een queensbed, dat zowel in hoogte als in lengte te verstellen is. Dit om meer hoogte in de garage en extra loopruimte binnen te krijgen. Het lichtgewicht chassis maakt een vrijwel vlakke bodemplaat mogelijk en herbergt alle elektronica en de watertanks.

Winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019

Bekijk de winnaars

De buscamper en integraal staan tentoongesteld op de Caravana. Ze zijn daar nog te zien tot en met dinsdag 22 januari 2019 op de NKC-stand (3040). De Knaus Van Ti Plus 650 MEG staat helaas niet op de Caravana, omdat er op dit moment slechts twee prototypes van de camper zijn en deze op een andere Europese beurs staan. De camper is in productie en de eerste modellen kunnen elk moment geleverd worden.

Reacties


Nu ik had een nieuwe Hymer gekocht eind 2016 heb tot nu toe alleen maar problemen gehad, Boiler werkte niet tv werkte niet verwarming navigatie werkte ineens niet meer ook de stoelleuning ging kapot, ( Als Hymer dan zo perfect is als veel mensen denken moet dit allemaal met een nieuwe Hymer niet kunnen wel een klein accefietje wat snel verholpen kan worden maar dit niet allemaal, conclusie slechte nacontrole ) remlicht schakelaar Fiat is tot driemaal vernieuwd, Na transport Frankrijk is nu het gehele pendaal systeem en rem lichtschakelaar wederom vernieuwd, moet zeggen dat Fiat nog de beste survice gaf. Van dealer waar gekocht, hoop ik dat laatste service dan naar wens is en nog alle klachten welke er zijn en waren nu correct woorden opgelost. Dus verwacht niet te veel van praatjes over de beste Camper neem gewoon een welke niet te duur is en waar je denkt tevreden mee te zijn. Ik had gekozen voor het duurste merk met de beste beoordeling,. vind dit achteraf de grootste onzin
Campertesten, verkiezing van het jaar, rijimpressie moet je altijd door een paar brillen bekijken en men werkt veel samen met omringende landen, mede door de kosten waarbij bij Duitsland gemakkelijk voor de hand ligt en het altijd een beetje gekleurd is. Doch mogen we wel kritischer kijken naar welke modellen we voor de verkiezing beschikbaar stellen want de Knaus MAN verbaast mij een beetje. Alle mooie woorden over de Hi-Tech (kost ook het nodige) gaat men aan een belangrijk punt voorbij is het brede reisgebied. Bij de 699 cm Knaus is de wielbasis slechts 364 cm en daardoor de oversteek veel te groot, zeker als je gebruik maakt van veerboten. Daar gaat het fout lopen, ook al rij je er schuin af, gaat de onderzijde beschadigd raken en bovendien komt dit de gewichtsverdeling niet ten goede. Op de beurs te Düsseldorf jl. bij Knaus medewerkers er op aangesproken en weet men niet hoe men met deze vraag moet omgaan. Misschien is het een tip er achter luchtvering onder te zetten, zodat je de camper de nodige centimeters omhoog kunt zetten. Kortom ondanks de mooie titel is er volgens mij nog een weg te gaan voor Knaus-MAN.
Jan Meijerink
Helemaal met diverse andere reacties eens. Je hebt niks aan zo’n verkiezing. Is pure promotie en veel te vaak dezelfde merken. Doe eerst maar eens een ruime praktijktest van een jaar of zo! Dàn pas, ontdek je echt de waarde, betrouwbaarheid en gemak van het voertuig en accessoires.
Hier hetzelfde, een McLouis. Een Hymer integraal blijft niks van over bij een ongeval, of is dat aangepast?
(Vreemd het dat het meestal gaat om dezelfde merken die zo geweldig zijn, wij rijden nu 4 jaar met onze nieuw gekochte Mc Louis zonder problemen maar dit merk zie je nooit bij en test staan. Ook ik denk dat Dhr Haaften gelijk heeft .)
Vreemd het dat het meestal gaat om dezelfde merken die zo geweldig zijn, wij rijden nu 4 jaar met onze nieuw gekochte Mc Louis zonder problemen maar dit merk zie je nooit bij en test staan. Ook ik denk dat Dhr Haaften gelijk heeft .
Helemaal mee eens dat je pas kunt oordelen over hoe een camper is als je m gebruikt. Ik heb een Tonke van die 2 keer tot campervan van het jaar is gekozen en nu ik er een half jaar mee op reis ben, heb ik het ene probleem na het andere. Op dit moment wil het dak niet goed sluiten. Zou de naam campervan van het jaar niet hebben mogen krijgen.
Onzinnig zo'n camperverkiezing. Je kunt pas over een camper oordelen als je hem ( langere) tijd in gebruik hebt. Pure verkoopmarketing.
De Knaus winnaar? vanwege o.a. de goede rijeigenschappen? Er zijn slechts 2 prototypes, hoe bepalen ze dat dan? wie heeft er in het wild in gereden? Ik heb grote vraagtekens bij deze uitslag
Knaus camper heeft een relatief zeer lange overhang.Degene die wij gezien hebben had reeds een knak hierin.Was voor ons een groot minpunt
Hoezo, "Mosterd na de maaltijd".
En de terechte opmerking van Roelof Boerman over de rijeigenschappen van de Knaus camper zetten mij toch echt aan het denken over de waarde en echtheid van de "verkiezingen"
Idd, wat Roelof Boerman zegt.
Mede omdat ik een uitnodiging kreeg en die is op 19 Maart. Hoef me dus niet aan te melden.
Beetje jammer dat ik op 25 januari een nieuwsbrief in de mail krijg met dezelfde datum waarin staat dat ik nog t/m 22 januari naar de Caravana kan.
En een beetje vreemd dat de Knaus camper gekozen is tot camper van het jaar (in zijn klasse) op basis van goede rijeigenschappen terwijl de stemmers er nog nooit in gereden hebben.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht