Hoogste schorsingstarief camper vervalt


Wie binnen een jaar na de aanvang van een schorsing het kenteken van de camper opnieuw schorst, betaalt vanaf vandaag het normale tarief van 73,10 euro en niet langer het verhoogde tarief van 120,10 euro.

Dat heeft de RDW aan de NKC bevestigd. Voor campers ouder dan vijftien jaar blijft het lagere tarief van 24,10 euro gelden.

Goed nieuws voor camperaars

Afschaffen van het hoge tarief is goed nieuws voor camperaars die gewend zijn het kenteken van hun camper tijdens de stallingsperiode te schorsen. Om te voorkomen dat ze het hoge tarief betaalden, moesten ze altijd goed opletten dat ze niet net even te vroeg waren met de schorsing. Dat hoeft nu niet meer.

Apk-plicht vervalt

Bij het schorsen van een kenteken vervalt de apk-plicht en is er geen wegenbelasting meer verschuldigd. Ook is het niet meer verplicht om een WA-verzekering te hebben, al bieden niet veel verzekeraars de mogelijkheid om een polis op te schorten. Ook blijft het raadzaam om de camper tegen zaken als brand en diefstal te verzekeren.

Droomcamper bouwen

Een tweede verandering is dat het vanaf vandaag mogelijk is om een voertuig in één keer twee of drie jaar te schorsen, in plaats van ten hoogste voor een jaar. Daarbij brengt de RDW het normale verlengingstarief van 24,10 euro per jaar in rekening. Het is dus niet goedkoper, maar wel makkelijker: wie vergeet een schorsing te verlengen, krijgt immers een aanslag voor de wegenbelasting en riskeert een boete voor een verlopen apk. Deze maatregel is vooral prettig nieuws voor mensen die er een meerjarenplan van maken om hun droomcamper te bouwen.

Alle informatie is te vinden op de adviespagina van de NKC of check het filmpje hieronder.

Reacties


Goede zaak dat het hoge tarief van €120,10 komt te vervallen. Nu nog graag het tarief van €73,10 omlaag zien te krijgen naar €24,10 want mijns inziens zit er geen verschil wat betreft administratie in het schorsen van een kenteken van 5 jaar of 25 jaar. Pure geldklopperij van de overheid.
Als ik zo de reacties lees stel ik mij de volgende vragen:
*Als de APK plicht tijdens een schorsingsperiode vervalt, waarom zou je dan tijdens de schorsingsperiode APK laten keuren? (en vervolgens weer in de stalling te zetten)
*In het geval je toch besluit om tijdens de schorsingsperiode de camper APK te laten keuren en je meldt dit bij de RDW dan krijg je toestemming om op de dag van APK-keuring van huis/stalling naar APK-station op de openbare weg te rijden. Vreemd dat de NKC-verzekering dan alleen WA-dekking heeft. Of te wel waar in de Polis- en/of Aanvullende voorwaarden kan ik dat terugvinden?


Welke mogelijkheden biedt de NKC-verzekering t.a.v. een schorsing ?
Volgens mij geld dan de datum vanaf keuringsdag.
Wordt de originele apk-datum dan ook verlegd?
Jack Snel
En let op: de NKC verzekering geeft tijdens de schorsing als je naar het APK station rijdt alleen WA dekking.......ook als je wel All risk verzekerd bent.....
ennn ... beste heren, dat je tijdens de rit naar de APK minstens WA verzekerd bent als je kamperverzekering geschorst had
Meneer van Drie. Op de RDW staan de regels omtrent bovenstaande vraag. Je hoeft tijdens de schorsing niet aan de verplichtingen omtrent APK te voldoen. Wel moet je als je er weer mee gaat rijden hem dan eerst APK laten keuren alvorens je de schorsing opheft. Je mag namelijk belasting vrij rijden naar het dichts bijzijnde keuringsstation. Wel zorgen dat je de afspraakgegevens bij je hebt.
J.de Haas
U vermeldt in uw nieuwsbericht:
"Bij het schorsen van een kenteken vervalt de apk-plicht"
Hoe dan na de schorsing dan te handelen als de APK datum tijdens de schorsing ligt ?
W. van Drie

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht