Televisiekijken in de camper onverminderd populair


Veel Nederlanders kijken televisie tijdens hun vakantie in de camper. De helft van de camperaars gaat er dagelijks voor zitten wanneer ze op reis zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de NKC.


Hoewel Stichting KijkOnderzoek al jarenlang een dalende trend waarneemt in kijkgedrag, is dit niet het geval onder camperaars. Net als vorig jaar, kijkt nog steeds de helft van de vakantievierders in een camper televisie. De grote meerderheid van de televisiekijkers geeft aan dit te doen om op de hoogte te blijven van de actualiteiten. Hier zijn ze ongeveer één tot twee uur per dag mee kwijt op reis.

Via de satelliet

Het overgrote deel van de camperaars (80%) kijkt televisie via de satellietschotel. Een minderheid (20%) doet dit via internet. Rosanne Vriend van de NKC geeft een mogelijke verklaring voor het verschil. “Wanneer je online televisie kijkt, verbruik je veel data. Hoewel de kosten in Europa tegenwoordig overal gelijk zijn, is een snelle internetverbinding nog lang niet overal vanzelfsprekend. Daarbij zijn wifiverbindingen op campings en camperplaatsen vaak niet om over naar huis te schrijven.”

Met de verbetering van de Europese internetdekking verwacht ze dat het televisiekijken via internet ook in de camper zal toenemen. “Wanneer het internet het toelaat, wordt waarschijnlijk ook in de kampeerwereld het streamen steeds populairder. Afgelopen jaar is al vijf procent van de camperaars overgestapt van kijken via satelliet naar internet.”

Tablet populair

Voor de camperaars die wel televisie via internet te kijken, is de tablet het populairste device. Meer dan de helft kijkt op dit apparaat. Daarna is de laptop het populairst (32%). Ook op de telefoon wordt geregeld televisie gekeken (22%).

De enquête werd ingevuld op de website van NKC door 4.590 respondenten. 

Reacties


Interessant kan ook deze zijn https://boutique.orange.fr/tablette-et-cle/forfaits-internet-let-s-go
Wij kijken tv via Canal Digitaal. Dat lukt alleen op een camping. En dan maar hopen dat de Wifi sterk genoeg is. Als alernatief gebruiken wij een externe dvd-speler. Eindelijk tijd om door die berg dvd's te komen die normaal thuis staan te verstoffen. Ook de zelf geproduceerde dvd's worden bekeken.
Misschien biedt een videorecorder ook nog uitkomst om al die videobanden nog eens te bekijken. Maar waar het ons omgaat is de schoonheid van de omgeving en de tijd om die per fiets of wandelend te verkennen en dan hoef je niet eens zover te gaan. Wat is Nederland toch mooi.
Ik snap het niet dat TV kijken een probleem is.
Wij hebben ook een TV en Schotel op dak maar simpel gaan ergens staan waar ik kan en wil.
Daarna schotel wel of geen TV.
Je hebt voor korte avonden dan video spelletjes of vaak Astra 1 want astra 3 is zeer slecht te noemen.
Bij stevige regen of onweer valt deze gewoon weg en Astra 1 met Duitse tv doet het altijd.
Journaal horen luister dan naar de radio je bent weg dan maar een keer niet.
Heb verschillende mensen gesproken die rond blijven rijden tot ze voetbal kunnen kijken en mooie plekjes laten liggen.
In mijn ogen verslaafde mensen van media geniet van het leven en doe wat anders.
We.stream is onze oplossing voor een veilige en goede internet vebinding in heel europa.
Wij hebben een extra kaartje bij vodafone genomen zodat wij onze eigen data daarvoor kunnen gebruiken.
Tv kijken doen wij nooit onderweg, maar voor nieuws en kontakt met de kinderen de ideale oplossing. Maar ook tv kijken kan moeiteloos!
Www.we.stream.com
Als sommigen in hun ietwat lach- en ergerniswekkend curieuze gedrag ook anderen betrekken moet je niet raar staat kijken dat je reacties uitlokt en commentaar krijgt.
Enige tijd geleden kwamen nieuwe kampeerders (2 stellen) met een signaalpeilapparaat de camping op lopen. Bij een kampeerder vlak bij mij vragen ze of hij zijn geparkeerde auto ergens anders wil neerzetten 'Want wij moeten naast elkaar staan omdat we maar 1 schotel hebben'. Het antwoord daarop is "Dat ga ik niet doen, er is toch overal zat ruimte. Jullie willen gemakzuchtig je eigen probleem het mijne maken'. Mokkend en tierend vertrekt men om het elders nogmaals te proberen.
Een maand geleden komt een Belgisch stel de camping op met draaiende schotel. Schaamteloos wordt de camper op minimale zeer krappe afstand voor ons met de toegangsdeur naar ons toe neergezet terwijl ook nu weer overal nog voldoende ruimte is. Omdat ik het een ernstige schending van mijn privacy vond heb ik daar wat van gezegd. Daar had men echter in eerste instantie geen enkel begrip voor. Zij hadden toch recht op tv-kijken? Gelukkig loste het probleem zich vanzelf op omdat ze geen signaal kregen. Maar wie had er anders met de gebakken peren gezeten?
Ik laat graag iedereen in zijn waarde als anderen dat ook met mij doen, helaas is dat veel te vaak niet het geval op de camping.
Hoi A.J / Bert / Erik,
Snap niet wat julie hier schrijven. Als mensen graag TV kijken moeten ze dat zelf weten. Zitten ook niet te wachten op jullie reactie hoe fijn jullie de avond doorkomen!. Kortom, laat ieder in zijn waarde.
Groet,
Frank
Het staat uiteraard iedereen vrij om koste wat kost televisie te willen kijken op reis, maar wij kijken altijd met ongeloof naar mensen die als eerste activiteit op een camping hun schotel laten draaien en zelfs weer vertrekken als ze geen ontvangst blijken te hebben. Waarom blijf je niet lekker thuis? Geeft een stuk minder gedoe. Wij vermaken ons prima zonder 'kastjekoekeloeren' en hebben daar meestal niet eens tijd voor, laat staan zin in.
Geen tv voor ons, kan thuis ook. Wij zitten lekker buiten en/ of lezen of doen een spelletje. Luisteren wel naar de radio.
Netgear AirCard 810 met als extra een externe antenne en icm KPN 100gb, bijna overal in EU WiFi en TV. Gewoon TOP en vervangt onze automatische schotel van 85cm en scew. Geen problemen meer met bomen en gebouwen die in de weg staan. Heb de schotel inmiddels gedemonteerd, scheelt toch weer 20kg.
Let op:
Voor TV-kijken in de EU heb je niet persé 4G nodig. Dat lukt ook prima met 3G, dat je overal in de EU wel vindt.
De mooie, grote databundels van Vodafone kun je niet gebruiken in de EU, Daar is maar 12Gb verbruik toegestaan.
Dus "onbeperkt" of "veel Gbs" geldt vaak alleen voor gebruik in Nederland. KPN levert, na verdubbeling, 100Gb voor € 29,-/maand, te gebruiken in de gehele EU.
100Gb = 80 uur TV
Lees mijn bijdrage over dit onderwerp in Kampeerauto nr. 5
Wij hebben een abonnement bij Robin mobile voor €19,95 per maand met onbeperkt bellen en onbeperkt internet. Als je elke avond lange films zou kijken wordt het aan het eind van de maand wel trager, maar voor regelmatig een uitzending voldoet het prima.
Het grote voordeel van een satelliet ontvanger is, zeker in combinatie met een Joyne abonnement van 13 euro per maand dat je altijd en overal beeld hebt, vanaf de Algarve tot de Noordkaap. Niet in elk land of deel van een land is er snel internet en zeker niet in Duitsland wat digitaal erg achter loopt. dus voor ons is de satelliet TOP.
Wij hebben een vodafoon red togedder abonnement .Je hebt dan 180 giga aan data per maand als je elke dag een film kijkt is het nog genoeg Nadeel je moet een jaar contract nemen Voordeel 10 giga kost los 20 euro. Dit abonnement kost ongeveer 25 per maand .
Wij hebben een vodafoon red togedder abonnement .Je hebt dan 180 giga aan data per maand als je elke dag een film kijkt is het nog genoeg Nadeel je moet een jaar contract nemen Voordeel 10 giga kost los 20 euro. Dit abonnement kost ongeveer 25 per maand .
Ik kom voor de wereld waar ik heen gereden ben.
Om uit te proberen gebruik ik deze zomer TP-Link met een maandelijks opzegbaar abonnement van Ben. Kosten € 27 p mnd. Altijd verbinding en tv kijken op mobiel & tablet geen probleem. Rijden door heel Europa en gaat nog steeds goed.
Om uit te proberen gebruik ik deze zomer TP-Link met een maandelijks opzegbaar abonnement van Ben. Kosten € 27 p mnd. Altijd verbinding en tv kijken op mobiel & tablet geen probleem. Rijden door heel Europa en gaat nog steeds goed.
Kees...
Dat is niet mogelijk.
Ik heb in Nederland onbeperkt en in Europa 12 GB vrij
Voor af en toe een journaaltje is dat toereikend.
Elke GB ekstra kost 5 €
Heeft iemand misschien een tip hoe ik onbeperkte data in het buitenland kan krijgen
BVD
Gr kees

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht