Camperpark Kinderdijk sluit voorzieningen voor passanten


Na de nodige overlast hebben de eigenaren van Camperpark Kinderdijk besloten dat de voorzieningen uitsluitend nog gebruikt mogen worden door camperaars die overnachten op het camperpark.

"Camperaars staan dagenlang op een gratis camperplaats en komen dan langs om hun volle vuilniszakken, toiletcassettes en vuilwatertanks te lozen", aldus Kees en Pieta van Vuuren van Camperpark Kinderdijk.

Overnachten

"Daarnaast vullen camperaars hun watertank en de nodige jerrycans om vervolgens weer op een gratis camperplaats te gaan staan." Het koppel is het zat en heeft besloten de voorzieningen alleen nog maar beschikbaar te stellen aan camperaars die overnachten op het camperpark. Van Vuuren: "het gaat gelukkig om een gering aantal camperaars dat zich hier schuldig aan maakt, dus wij vinden het bijzonder vervelend om deze maatregel te moeten nemen." 

Camperpark Kinderdijk staat op Campercontact.com onder sitecode 48399.

Reacties


Tijdens onze reis afgelopen afgelopen jaar in ons oude campertje stonden we 90% van de tijd vrij in de natuur en de overige 10 % op campings of camperplek. Buiten Nederland konden we altijd onze grijs/zwart water kwijt voor bijna niets of 1 a 2 euro. Vooral in Spanje/Portugal was dit bij de supermarkten fantastisch geregeld.

Het idee van een camper is toch ook de absolute vrijheid en niet hutje mutje met tientallen campers bij elkaar? Een paar euro betalen voor service vonden wij nooit erg. Een klein bedrag voor een groot gemak :)!
Tav mijn vorige reactie: 22 euro moet natuurlijk 12 euro zijn!
Waarom wordt er niet gekeken hoe dat bb in Frankrijk geregeld wordt. Je betaalt 10 of 22 euro voor overnachten en als je minder dan 5 uren op een camperplaats van France Etappe wil staan betaal je 5 euro. Iedereen blij.
Het is jammer dat er ¨misbruik¨ van wordt gemaakt , maar de eigenaar/beheerder werkt dit natuurlijk ook zelf in de hand dat hij ge-irriteerd wordt , want als je het gratis aanbied , dan moet je ook niet klagen dat er passanten langs komen die hun ¨ vuil¨ komen brengen, vraag dan er 3 tot 5 euro voor , dat is toch heel normaal ?? En hoef je als eigenaar/beheerder je eigen er ook niet over op te winden, want het wordt netjes betaald en hoef je ook zulke maatregelen niet te nemen om de boel af te sluiten voor passanten . Wij wijken niet voor niets veel uit naar Duitsland , want hier is altijd wel wat te zeuren , in Duitsland heb je gelukkig veel passanten sani´s en je betaald daar gewoon een x bedrag voor en niemand kijkt je boos aan , maar hier is het altijd wat , of er ligt rommel op de camperplaats of ze komen alleen maar lozen gratis , maar dat velen dat aan hun eigen te danken hebben vergeten ze , vraag gewoon een paar euro voor lozen en je hebt er geen onkosten zelf aan , een camperaar betaald dat wel en diegene die dat niet willen betalen zijn vaak van die kakkers die eventjes zo´n camper huren en dan overal voor niets willen staan en lozen , dat is door ons in al onze 15 jaren campervakanties wel opgevallen
Wat jammer dat ook hier de service van een goedwillende ondernemer weer wordt misbruikt.
Dan lees Ik hier dat men daar wél 2 of 3 euro voor mag rekenen.
Punt 1, denk Ik dat een ondernemer niét op die paar euro zit te wachten. Het kost méér omdat te innen dan dat het opbrengt.
Ik ben van mening dat dergelijke service een prijskaartje heeft. Dat je, net als parkeren in een stad, hiervoor betaald.
Dat het tarief kostendekkend moet zijn. Zo werken we met z'n allen mee aan schone camperplaatsen en aan ons eigen plezier én genieten van onze vrijheid.
Uit ervaringen uit het verleden als touringcarchauffeur,weet Ik nog dat je in 1985 al ,omgerekend, 9 euro betaalde op de service punten in Spanje.
Wat is er dan nu mis met een tarief van 12 euro voor schoon drinkwater, lozen van je vuilwater en het storten van je chemisch toilet.?????
Ben blij dat ik een gezonde instelling heb en dat ik mij niet in bochten hoef te wringen om van mijn afval af te komen.
Maar is de camper wereld ook geen afspiegeling van onze maatschappij??
Genieten van de mooie dingen die op uw pad komen en respecteer de natuur en de ondernemer die het ons mogelijk maakt om te genieten.
Wat ik niet begrijp is dat er zonder blikken of blozen campers worden aangeschaft van vele tienduizenden Euro’s maar dat er dan hoognodig op ( bijna ) gratis camperplaatsen gestaan moet worden. Is het geld na de aanschaf op? Als je vuilwater moet lozen of schoonwater moet innemen oid ga daar dan gewoon een dagje voor naar een camping met de nodige voorzieningen. Deze ellende lijkt toch veel meer voor te komen dan “ de paar camperaars” die dit gedrag vertonen. Als het er dan echt zo weinig zijn vraag ik me af hoe het dan kan dat er zoveel plaatsen vanwege dit gedrag worden gesloten.
Wim Blume
Ik kan het mij goed voorstellen dat je komt tot dit besluit, waarom moeten de camperaars die overnachten dit mee betalen.
Jij wilt vrij staan (zonder te betalen) okè water, vuilwater, toiletcassettes en huisvuil is jouw probleem.
Waarom betaal je niet vrijwillig de bijdragen, of moet je het ook nog vragen ?
Lees de reviews op Campercontact over deze camperplaats.
Als het om een gering aantal gaat vraag dan een financiële bijdragen. Wij vinden het ook prettig om buiten de massa te staan maar moeten wel netjes onze afval kwijt en water innemen. Het heeft in ons geval dus niets met geld te maken maar u dupeert ons wel wellicht zonder dat u daar over nagedacht heb. we staan 2/3 vrij en 1/3 op een betaalde plaats.

Het is juist de reden dat we een camper hebben, de vrijheid. Wij zullen het nooit doen maar zo werk je wel het illegaal dumpen in de hand.
Heel jammer misschien wilt u er nog eens over nadenken, vraag een paar euro en iedereen is blij.
Een vervelende maatregel die je gelukkig vrijwel nooit tegenkomt. Vraag dan 2 of 3 euro voor een servicebeurt.

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht