Rechter buigt zich over boete milieuzone


Bij de rechtbank in Rotterdam is gisteren een beroep tegen een boete vanwege het negeren van de milieuzone aan de orde geweest.

De overtreder zag geen kans om te keren en was van mening dat hij met zijn groene Duitse milieusticker aan de eisen voldeed. Zijn camper is van 2000, maar is wel voorzien van een retrofitroetfilter.

Boete

Dat dit volgens de autoriteiten niet voldoende is, bleek toen de camperaar uit Nootdorp kort later een boete van 100 euro op zijn deurmat vond. Hij tekende protest aan, omdat hij van mening is dat de maatregel niet deugt: wie bij een nieuwere camper het roetfilter verwijdert, wordt geen strobreed in de weg gelegd, maar met een schonere camper krijg je wel een boete. “Het lijkt wel of de missie van schone lucht heeft plaatsgemaakt voor het doel van het innen van leges en boetes”, zegt Ronald Jan Geluk, de camperaar in kwestie.

Retrofitroetfilter

Ook de NKC is van mening van de RDW het retrofitroetfilter zou moeten erkennen, net als de Duitse autoriteiten. De NKC heeft daar ook al diverse keren voor gepleit en ziet dan ook met belangstelling uit naar de uitspraak van de rechter. Die wordt over enkele weken verwacht.

Lees meer in het ledenmagazine Kampeerauto 8-2018, dat op 2 oktober verschijnt.

Reacties


Sinds enkele weken staat er een camper voor de deur (in afwachting van winterstalling) Een Pössl, Peugeot Boxer 2,8HDI; 2005, 93000 echte km's; enkel katalysator.
Omwille van het milieu (fijnstof) en de Duitse milieusticker hebben we een nieuwe Roetfilter en nieuwe Katalysator laten inbouwen: materiaalkosten 1150 euro. Van euro1 is nu een verbetering naar euro4 gemaakt. Metingen tonen aan dat de uitstoot is gehalveerd. Leverancier van eea zorgt voor aanmelding bij RDW en de Duitse milieusticker zal worden opgestuurd.
Op dit moment staat op de website van het RDW nog geen milieu classificatie bij onze oude gegevens. We zijn benieuwd of dat wijzigt want dat zou voor toekomstige aanvraag andere milieustickers (Antwerpen, Parijs etc etc)een simpele manier worden om aan te tonen.
Geachte redactie:
Is het niet mogelijk met U euro partners speciaal ontheffing te krijgen voor campers het is een hele investering welke ook maar een paar weken paar weken op de weg zijn en als ze dan door een stad rijden is het naar een camperplaats cq camping.Het zijn geen bestel auto,s vrachtwagens etc.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
G.M.H.Steens
Veghel
Heb 3 jaar geleden ook een roetfilter in Duitsland plaatsen met certificaat Heb toen ook het groene Duitse milieu label gekregen. Kosten 950 Euro.
Vind dat ik nu dus aan de juiste milieu eisen voldoe ?

C. Odenhoven

Venray
Ook wij hebben een roetfilter laten plaatsen. Het zou fijn zijn als er eindelijk duidelijkheid komt en dat er regels komen die in heel Europa gelden.
Ik heb hetzelfde probleem , heb een nieuwe motor inkl roetfilter laten inbouwen in Duitsland
Kreeg na keuring de groene sticker alleen in ons bekrompen landje wordt het niet geaccepteerd
L Hofstra
Vrouwenparochie

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht