Erwin Hymer Group test zelfrijdende camper


De camperfabrikant Erwin Hymer Group heeft als eerste bedrijf toestemming gekregen om zelfrijdende campers te testen op de openbare weg. Het pilotproject vindt plaats in Canada bij de Noord-Amerikaanse tak van het bedrijf, zo melden ze op hun eigen website.


De camper rijdt volledig zelfstandig, waardoor het voertuig de chauffeur wordt en de reiziger de passagier. De hardware bestaat uit camera’s, gps en Lidar, een op laser gebaseerd radarsysteem. Aan het hoofd van het onderzoek staat de Canadese Universiteit van Waterloo, vlak bij Toronto. In het WatCAR (Waterloo Centre for Automotive Research) werken ongeveer 130 hoogleraren van zes verschillende faculteiten aan het project.

Toekomstmuziek

Het testvoertuig is een Roadtrek-Van op basis van een Mercedes Sprinter. Tot nu toe heeft het voertuig zowel op het terrein van de Erwin Hymer Group gereden als op de openbare weg in de directe omgeving van de Universiteit van Waterloo.

Hoewel een volledig zelfrijdende camper nog steeds toekomstmuziek is, gebruiken camperaars al van technologieën die het de bestuurder makkelijker maken, zoals parkeersensoren.

Hier zie je een filmpje van de zelfrijdende camper.

Reacties


Belachelijk neem dan de trein of bus als je niet wil rijden .
Voor personenauto's vind ik het ook heel vreemd .
Wat is er nou mooier dan lekker met de camper liefst binnendoor te reizen ?

Laat ons zelf rijden , dat is voor camperbezitters genieten.
Prachtige ontwikkelingen, eerlijk is eerlijk. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat het allemaal gemeengoed is. En tot die tijd bestuur ik mijn camper heerlijk zelf. Op het moment dat ik achter het stuur kruip is het grote genieten begonnen!

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht